Вход за потребители и търговци

Цветни емоции в Рим - самолетна екскурзия

Категория
Държава
Населено място/Курорт
Транспорт
самолет
Дати за тръгване
05.03.2019
Маршрут
София-Рим-София
 
Предоставена от
Офертата в валидна от
01.10.2018 до 21.03.2019
Офертата е посетена
587 пъти

Изпрати запитване за
тази оферта

Оферта е предоставена от

Рейма Травел

София, ул Лозенец 4
Тел.: 024341515
Факс: 02 963 03 23

Удостоверение за регистрация: РКК-01-6154

info@reyma.bg
http://reyma.bg

ЦВЕТНИ ЕМОЦИИ В РИМ - САМОЛЕТНА ЕКСКУРЗИЯ С ОБСЛУЖВАНЕ НА БЪЛГАРСКИ ЕЗИК 

НАСТАНЯВАНЕ В ХОТЕЛ В ЦЕНТЪРА НА РИМ 

ДАТИ: 

ОСМИ МАРТ В РИМ - 05.03.2019 

КЪСНА ЕСЕН В РИМ ПРЕЗ НОЕМВРИ - 19.11.2019 

НАСТАНЯВАНЕ В ХОТЕЛ В ЦЕНТЪРА НА РИМ 

Ще останете очаровани от красотата на сградите, обляни вечер в приказна светлина, от усмивките и от сърдечното отношение на местните хора. И само тук докато пазарувате плодове, продавачът ще ви изпее ария от любимата си опера... 

------------------------- 

5 дни / 4 нощувки 

ДАТИ: 

05.03.-09.03.2019 г. 

19.11.-23.11.2019 г. 

----------------------------- 

ЦЕНА на човек в двойна стая: 

За дата 05.03.2019 

Топ промоция, ограничени места - икономична ста: 750 лв 

Промоция ранни записвания до 20.01.2019: 820 лв 

Стандартна цена: 910 лв 

За дата 19.11.2019 

Промоция ранни записвания до 31.01.2019: 730 лв 

Стандартна цена: 910 лв 

ХОТЕЛИ ПО ПРОГРАМАТА: 

Хотелите по програмата (Lazio, Siracusa, Fiamma, Floridia) са разположени на 50-150 метра от спирка Термини. Базиликата Санта Мария Маджоре е на 10 минути пеша. Фонтанът Треви е на 20 минути пеша. Колизеумът и Испанските стълби също са леснодостъпни пеша или с метро на съответно на 2 и 3 спирки. 

Стаите са с класически интериор и разполагат с телевизор, малък хладилник, самостоятелна баня със сешоар. В общите части има безплатен Wi-Fi достъп. 

============================================================= 

ПРОГРАМА 

1 ден 

Среща на летище София за отпътуване за Рим с директен полет до летище Фиумичино. Трансфер до хотела. Настаняване след 14:00 ч. 

Туристическа програма с местен екскурзовод на български език „Античен Рим” /включен в цената; не включва входни такси/: панорамно разглеждане на Римския форум и Колизеума - символ не само на Рим, но и на силата на цяла една велика империя. Ще научим как е протичал един ден на арената на най-големия амфитеатър от античността, ще разберем защо се издига точно на мястото, където го виждаме днес; Античните руини ще оживеят и ще разкрият част от тайните на този удивителен град, който не престава да ни изумява и същевременно да напомня за оставеното от древноримската цивилизация наследство в областта на правната система, градоустройството, строителството на пътища, архитектурата, живописта и скулптурата. Ще посетим църквата "Сан Клементе" - уникален архитектурен комплекс, включващ в себе си части от различни епохи - стар езически храм, върху останките на който през 4 век е построена църква, от която са запазени автентични стенописи от 9-ти и 11-ти век. През 1084 г. тя е разрушена от норманите, а през 12 век е издигната отново. Църквата е посветена на четвъртия римски папа Климент I. Освен неговите мощи, в криптата на базиликата се съхраняват и тленните останки на св. Константин Кирил Философ и други християнски светци. 

Свободно време. 

Нощувка. 

2 ден 

Закуска. Туристическа програма с местен екскурзовод на български език "Бароков Рим" - най-известните римски площади /включен в цената/: Испанските стълби и площад “Испания” с фонтана Barcaccia, проектиран от Бернини - едно от най-предпочитаните от туристите мeстa в Рим с прекрасна гледка към целия град и където в миналото са живели много известни личности като Байрон, Гьоте, Стендал, Балзак; църквата „Санта Тринита дей Монти”; фонтана ди Треви - най-красивия шедьовър на бароковата архитектура, в чийто център се издига бог Нептун с колесница във формата на раковина; църквата, предоставена от папа Йоан Павел II за извършване на православни служби на българската общност в Рим; площад Ротонда с посещение на Пантеона - най-старата запазена сграда от времето на Римската империя; артистичния площад “Навона” с трите прословути скулптурни шедьовъра - фонтана на “Четирите реки”, на Моро и на Нептун, където местни художници и артисти излагат своите картини, ръчно изработени сувенири и организират импровизирани концерти. 

Свободно време. 

Нощувка. 

3 ден 

Закуска. 

По желание - Допълнителна екскурзия /с доплащане/: 

- "Ватикана, Ватиканските музеи и базиликата Св. Петър" с екскурзовод на български език. Ватиканските музеи днес съхраняват произведения на хора на изкуството от различни епоха: от гръцко-римски статуи до произведения на Джотто, Ботичели, Лука Синьорели, Пиетро Перуджино и Рафаело, а в Сикстинската капела пред вас ще оживее историята на човечеството от Сътворението на света до Страшния съд, пресъздадена по неповторим начин от Микеланжело. Разходката ще завърши с посещение на най-голямата базилика в целия християнски свят – „Св. Петър”. 

Нощувка. 

4 ден 

Закуска. Свободно време. 

По желание - Допълнителна екскурзия /с доплащане/: 

- "Шедьоврите на галерия Боргезе" - един от най-популярните музеи в Рим с местен екскурзовод на български език (Галерия „Боргезе” е изградена в началото на XVII век от архитекта Фламинио Понцио по поръчка на Шипионе Боргезе – племенник на папа Паоло V и страстен колекционер на произведения на изкуствата. Понастоящем в галерия Боргезе има около 560 картини и скулптури от известни майстори, след които Рафаело, Тициян, Доменикино, Караваджо, Бернини, Антонио Канова и други именити творци, които през вековете са допринесли за величието и уникалността на Вечния град.) 

Свободно време с възможност за индивидуална разходка в парка Боргезе, където се намира панорамната тераса Пинчио и зоологическата градина. 

Нощувка. 

5 ден 

Освобождаване на стаите. Трансфер от хотела до летището. Отпътуване с директен полет за България. 

============================================================= 

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ 

Условия за плащане: 50% аванс след потвърждение и доплащане до 30 дни преди полета. 

ПОЛЕТНО РАЗПИСАНИЕ: 

FB449 SOFFCO 0740 0850 

FB450 FCOSOF 0950 1250 

Възможни са промени в разпределението на туровете по дни с цел оптимизиране на програмата. 

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ: 

- валидна лична карта с 6-месечна валидност от датата на отпътуване; 

- няма здравни и медицински изисквания; 

Национална валута на Италия – евро (EUR); 1 лв = 0,52 EUR 

НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ: 

депозит – 50% от пакетната цена; доплащане – 30 дни преди датата на отпътуване. 

Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност! 

Екскурзията се провежда при минимум 6 записани туристи. 

По решение на италианските власти и с промяна, влизаща в сила от 01.09.2014 г. всички гости, настанени в гр. Рим и областта да заплащат задължително следната градска такса (city tax): 

хотел 1-2* - 3 евро на човек/вечер; 

хотел 3* - 4 евро на човек/вечер; 

хотел 4* - 6 евро на човек/вечер; 

хотел 5* - 7 евро на човек/вечер. 

Таксата се заплаща лично от туристите на рецепцията на хотелите преди отпътуване. 

============================================================= 

Подробна информация на: https://www.reyma.bg/reyma-excursions/samoletni-ekskurzii/328-italiya/1358-rim-ekskurziya-sas-samolet