Вход за потребители и търговци

РАЗХОДКА ВЪВ ВЕЧНИЯ РИМ - самолетна екскурзия

Категория
Държава
Населено място/Курорт
Транспорт
самолет
Маршрут
София-Рим-София
 
Предоставена от
Офертата в валидна от
01.06.2018 до 30.10.2018
Офертата е посетена
166 пъти

Изпрати запитване за
тази оферта

Оферта е предоставена от

Рейма Травел

София, ул Лозенец 4
Тел.: 024341515
Факс: 02 963 03 23

Удостоверение за регистрация: РКК-01-6154

info@reyma.bg
http://reyma.bg

РАЗХОДКА ВЪВ ВЕЧНИЯ РИМ с екскурзоводско обслужване на български език 

Индивидуална програма - програмата се осъществява при мин. двама записани! 

Начин на плащане: депозит 50% при записване, доплащане – до 30 дни преди датата на отпътуване! 

Цена за резервации до 45 дни преди датата на отпътуване

Цени ЮНИ - заминаване в периода 01.06.-30.06.2018 г. 

4 нощувки - 819 лв/ Редовна цена: 819 лв 

5 нощувки - 889 лв/ Редовна цена: 889 лв 

Цени ЮЛИ и АВГУСТ - заминаване в периода 01.07.-31.07.2018 г. и в периода 15.08.-31.08.2018 г. 

4 нощувки - 789 лв/ Редовна цена: 789 лв 

5 нощувки - 859 лв/ Редовна цена: 859 лв 

Цени СЕПТЕМВРИ и ОКТОМВРИ- заминаване в периода 01.09.-20.09. & 23.09.-30.09.2018 г. и в периода 01.10.-30.10.2018 г.  

Цени  - заминаване в периода 01.10.-30.10.2018 г. 

4 нощувки - 929 лв

5 нощувки - 979 лв

Доплащане за единично настаняване: +374 лв за пакет 4 нощувки/ +415 лв за пакет 5 нощувки 

ВЪЗМОЖНО Е ДА ИЗГОТВИМ ОФЕРТА ПО ПРОГРАМАТА "РАЗХОДКА В РИМ" ЗА КОИТО И ДА Е ЖЕЛАНИ ДАТИ НА ПРЕСТОЙ, СЪОБРАЗНО НАЛИЧНИТЕ ДИРЕКТНИ ПОЛЕТИ ДО РИМ! 

ПРОГРАМА 

1-ви ден 

Отпътуване с директен полет от летище София до летище Рим, Фиумичино. Трансфер до хотела. Настаняване. Свободно време. 

Нощувка. 

2-ри ден 

Закуска. 

Среща с екскурзовода, който по време на следващия тур ще даде основни ориентири за всичко най-важно в центъра на града, както и за начините за придвижване от хотела до основните забележителности и ще съдейства при закупуването на билети или карти за градски транспорт: 

Туристическа програма с лицензиран екскурзовод на български език - "Римските площади - Бароков Рим" (включен в пакетната цена) - разходка до най-известните площади на Рим - артистичния слънчев площад “Навона” с прословутия скулптурен шедьовър - фонтана на “Четирите реки” на Бернини; площад Ротонда и уникалната сграда на Пантеона - най-старата запазена сграда от времето на Римската империя; централната търговска улица Via del Corso; магнетичния фонтан “Треви” - шедьовър на бароковата архитектура; площад “Испания” с фонтана Barcacha, проектиран от Bernini, Испанските стълби, църквата „Санта Тринита дей Монти” с откриващата се от нея прекрасна гледка към целия град. 

Екскурзия по желание (с доплащане): Туристическа програма с лицензиран екскурзовод на български език „Античен Рим” – Ще разгледаме Колизеума, този безспорен символ на Рим и ще разберем защо се издига точно на мястото, където го виждаме днес. Екскурзоводът ще ви разкрие любопитни факти за най-големия амфитеатър от античността и ще научите как е протичал един ден на арената; Разходката ще продължи покрай величествената арка на император Константин към Императорския форум и Колоната на Траян до националния паметник на Виктор Емануил – олтара на родината на площад Венеция; ще изкачим стълбите на Микеланджело до Капитолийския хълм с базиликата "Санта Мария ин Арачели", сградата на Римската община и Капитолийските музеи. Ще узнаете много интересни факти за живота на римляните, за техните нрави и с малко въображение руините ще оживеят пред вас и ще ви разкажат за един отдавна отминал, но все още изпълнен с очарование свят. С малко въображение ще се върнем назад във времето и ще се опитаме да разгадаем как са живяли древните римляни и какво се е случвало по улиците на Рим. Античните руини ще оживеят и ще разкрият част от тайните на този удивителен град, който не престава да ни изумява и същевременно да ни напомня за оставеното от древноримската цивилизация наследство в областта на правната система, градоустройството, строителството на пътища, архитектурата, живописта и скулптурата. 

Нощувка. 

3-ти ден 

Закуска. 

Екскурзия по желание (с доплащане): Посещение на Ватикана, Ватикански музеи и базиликата „Св. Петър“ с екскурзовод на български език - разглеждане на богатите колекции от безценни произведения на скулптурата и изобразителното изкуство - Сикстинската капела с неповторимите стенописи на Микеланджело, стаите на Рафаело, посещение на базиликата "Св. Петър". 

Следобяд, по желание (с доплащане) - Самостоятелно посещение на Колизеума и Римския форум (с предварителна резервация, която осигурява бърз вход). 

Нощувка. 

4-ти ден (и 5-ти ден за програмите с 5 нощувки) 

Закуска. Свободно време. 

Екскурзия по желание (с доплащане): "Шедьоврите на галерия Боргезе" с екскурзовод на български език или самостоятелно посещение на галерия Боргезе с предварителна резервация. (Галерия „Боргезе” е един от най-популярните музеи в Рим, изграден в началото на XVII век от архитекта Фламинио Понцио по поръчка на Шипионе Боргезе – племенник на папа Паоло V и страстен колекционер на произведения на изкуствата. Днес в уникалната галерия има над 560 картини и скулптури от известни майстори като Леонардо да Винчи, Веронезе, Рафаело, Тициан, Рубенс и много други). 

Нощувка. 

Последен ден 

Освобождаване на стаите. 

Трансфер от хотела до летището за полет до София. 

Хотел FLORIDIA 3* е разположен край Термите на Диоклециан, в историческия център на Рим, в непосредствена близост до Термини. Има връзка с всички видове градски транспорт. За 10 минути пеша се стига до фонтана Треви. Разполага с ресторант за закуска и стаи със самостоятелна баня/WC, директен телефон, TV, климатик. 

Хотел ARCHIMEDE 4* е разположен на 150 метра от спирка Термини, в историческия център на Рим. Базиликата Санта Мария Маджоре е на 10 минути пеша. Колизеумът и Испанските стълби също са лесно достъпни пеша или с метро на съответно на 2 и 3 спирки. Стаите разполагат с телевизор, малък хладилник, самостоятелна баня със сешоар. В общите части има безплатен Wi-Fi достъп. 

За информация: reyma.bg/reyma-excursions/samoletni-ekskurzii/328-italiya/1703-razhodka-rim-ekskurziya-sas-samolet