Вход за потребители и търговци

РАЗХОДКА ВЪВ ВЕЧНИЯ РИМ - самолетна екскурзия

Категория
Държава
Населено място/Курорт
Транспорт
самолет
Маршрут
София-Рим-София
 
Предоставена от
Офертата в валидна от
01.06.2018 до 30.10.2018
Офертата е посетена
316 пъти

Изпрати запитване за
тази оферта

Оферта е предоставена от

Рейма Травел

София, ул Лозенец 4
Тел.: 024341515
Факс: 02 963 03 23

Удостоверение за регистрация: РКК-01-6154

info@reyma.bg
http://reyma.bg

РАЗХОДКА ВЪВ ВЕЧНИЯ РИМ с екскурзоводско обслужване на български език 

ВКЛЮЧЕН В ЦЕНАТА ГАРАНТИРАН ТУР НА РИМ С ЕКСКУРЗОВОД НА БЪЛГАРСКИ ЕЗИК!!! 

Индивидуална програма - осъществява се при мин. двама записани! 

****************************************************** 

Цени АВГУСТ - заминаване в периода 15.08.-31.08.2018 г. 

Пакет 4 нощувки 

Цена за резервации до 45 дни преди датата на отпътуване - 789 лв 

Стандартна цена - 879 лв 

Пакет 5 нощувки 

Цена за резервации до 45 дни преди датата на отпътуване - 859 лв 

Стандартна цена - 949 лв 

******************************************************* 

Цени СЕПТЕМВРИ - заминаване в периода 01.09.-20.09. & 23.09.-30.09.2018 г. 

Цени ОКТОМВРИ - заминаване в периода 01.10.-30.10.2018 г. 

Пакет 4 нощувки 

Цена за резервации до 45 дни преди датата на отпътуване - 929 лв 

Стандартна цена - 1029 лв 

Пакет 5 нощувки 

Цена за резервации до 45 дни преди датата на отпътуване - 979 лв 

Стандартна цена - 1079 лв 

****************************************************** 

*Авиокомпанията, с която ще се осъществи пътуването, е в зависимост от избраните дати и полетно разписание; Превозвачът се вписва в договора за туристически пакет. 

==>Самолетният билет София-Рим-София на Уиз Ер включва 1 бр. ръчен багаж до 10 кг (размери 55х40х23 см); Ако не заявявате чекиран багаж, моля да имате предвид, че е препоръчително да поставите документите си и някои по-важни вещи в друга по-малка чанта с макс. разрешени размери 40x30x18 см. Ръчният багаж ще бъде поставен в багажното отделение (безплатно), тъй като по оперативни причини в салона на самолета могат да се превозват ограничени бройки ръчен багаж. По-малката чанта с най-важни документи можете да вземете със себе си на борда на самолета. 

==>Самолетният билет София-Рим-София с авиокомпания България Ер включва 1 бр.салонен багаж до 10 кг и  1 бр. чекиран багаж до 23 кг. 

ПРОГРАМА 

1-ви ден 

Отпътуване с директен полет от летище София до летище Рим, Фиумичино. Трансфер до хотела. Настаняване. Свободно време. 

Нощувка. 

2-ри ден 

Закуска. 

Среща с екскурзовода, който по време на следващия тур ще даде основни ориентири за всичко най-важно в центъра на града, както и за начините за придвижване от хотела до основните забележителности и ще съдейства при закупуването на билети или карти за градски транспорт: 

Туристическа програма с лицензиран екскурзовод на български език - "Римските площади - Бароков Рим" (включен в пакетната цена, може да се осъществи и в първия ден от програмата при избор на по-ранен полет) - разходка до най-известните площади на Рим - артистичния слънчев площад “Навона” с прословутия скулптурен шедьовър - фонтана на “Четирите реки” на Бернини; площад Ротонда и уникалната сграда на Пантеона - най-старата запазена сграда от времето на Римската империя; централната търговска улица Via del Corso; магнетичния фонтан “Треви” - шедьовър на бароковата архитектура; площад “Испания” с фонтана Barcacha, проектиран от Bernini, Испанските стълби, църквата „Санта Тринита дей Монти” с откриващата се от нея прекрасна гледка към целия град. 

Екскурзия по желание (с доплащане): Туристическа програма с лицензиран екскурзовод на български език „Античен Рим” – Ще разгледаме Колизеума, този безспорен символ на Рим и ще разберем защо се издига точно на мястото, където го виждаме днес. Екскурзоводът ще ви разкрие любопитни факти за най-големия амфитеатър от античността и ще научите как е протичал един ден на арената; Разходката ще продължи покрай величествената арка на император Константин към Императорския форум и Колоната на Траян до националния паметник на Виктор Емануил – олтара на родината на площад Венеция;  ще изкачим стълбите на Микеланджело до Капитолийския хълм с базиликата "Санта Мария ин Арачели", сградата на Римската община и Капитолийските музеи. Ще узнаете много интересни факти за живота на римляните, за техните нрави и с малко въображение руините ще оживеят пред вас и ще ви разкажат за един отдавна отминал, но все още изпълнен с очарование свят. С малко въображение ще се върнем назад  във времето и ще се опитаме да разгадаем как са живяли древните римляни и какво се е случвало по улиците на Рим. Античните руини ще оживеят и ще разкрият част от тайните на този удивителен град, който не престава да ни изумява и същевременно да ни напомня за оставеното от древноримската цивилизация наследство в областта на правната система, градоустройството, строителството на пътища, архитектурата, живописта и скулптурата. 

По желание (с доплащане) - Самостоятелно посещение на Колизеума и Римския форум (с предварително издаден билет, който  осигурява бърз вход). 

Нощувка. 

3-ти ден 

Закуска. 

Екскурзия по желание (с доплащане): Екскурзия "Ватикана, Ватикански музеи и базиликата „Св. Петър“" с екскурзовод на български език - разглеждане на богатите колекции от безценни произведения на скулптурата и изобразителното изкуство - Сикстинската капела с неповторимите стенописи на Микеланджело, стаите на Рафаело и базиликата "Св. Петър". 

Нощувка. 

4-ти ден (и 5-ти ден за програмите с 5 нощувки) 

Закуска. Свободно време. 

Екскурзия по желание (с доплащане): "Шедьоврите на галерия Боргезе"  - вариант по избор: тур с екскурзовод на български език или самостоятелно посещение с предварителна резервация с точно фиксиран час. (Галерия „Боргезе” е един от най-популярните музеи в Рим,  изграден в началото на XVII век от архитекта Фламинио Понцио по поръчка на Шипионе Боргезе – племенник на папа Паоло V и страстен колекционер на произведения на изкуствата. Днес в уникалната галерия има над 560 картини и скулптури от известни майстори като Леонардо да Винчи, Веронезе, Рафаело, Тициан, Рубенс и много други). 

Нощувка. 

Последен ден 

Освобождаване на стаите. 

Трансфер от хотела до летището за полет до София. 

Възможни са размествания на туровете в дните от програмата с цел оптимизирането ѝ. 

Можете да се избере комбинация от дати съобразно следните полетни разписания (възможни са промени): 

България Ер до 31.10.2018 г. 

==>всяка седмица в ден сряда-неделя (4 нощувки), 

==>сряда-събота или неделя-сряда (3 нощувки): 

=>излита от София - 07:35, каца Рим, Фиумичино - 08:30 ч.; 

=>излита от Рим, Фиумичино - София: 09:25-12:15 ч./или само в ден неделя, Алиталия: 15:20-18:15 ч. 

Уиз Ер до 31.10.2018 

==>всеки ден от седмицата: 

=>излита от  София - 12:50/13:20 пт, вт; каца Рим, Фиумичино - 13:50/14:25 ч. пт, вт; 

=>излита от Рим, Фиумичино - 14:35/15:05 пт, вт; каца София - 17:35/18:05 ч. пт, вт 

За повече инфо: 

https://www.reyma.bg/reyma-excursions/samoletni-ekskurzii/328-italiya/1703-razhodka-rim-ekskurziya-sas-samolet