Вход за потребители и търговци

Предколедна екскурзия Будапеща - Прага - Дрезден

Категория
Държава
Населено място/Курорт
Брой нощувки
3
Транспорт
автобус
 
Предоставена от
Офертата в валидна от
25.10.2017 до 11.12.2017
Офертата е посетена
97 пъти

Изпрати запитване за
тази оферта

Оферта е предоставена от

Лъки Холидей ЕООД

София , ул. Удово 5
Тел.: 0886049676

Удостоверение за регистрация: 3968

offers@luckyholiday.eu
http://www.luckyholiday.eu

Предколедна екскурзия

Будапеща - Прага - Дрезден

13.12 – 18.12.2017 г.

 

Има едно определено време през годината, когато градовете  сияят  с по-особена красота и това са дните преди Коледа!!! Станете част от Коледната Магия.

 

1 ден: Пловдив - София - Будапеща

Отпътуване в 20.00 ч. от Пловдив от OMV до хотел Санкпетербург, в 22.30 ч. от София от паркинга на Храм–паметник А. Невски. Транзитно преминаване през Сърбия.  

 

2 ден: Будапеща

Пристигане в БУДАПЕЩА вечерта. Настаняване в хотел( ако има възможност) Свободно време.

По желениае от 13.30 ч включване в Панорамна обиколка на Будапеща с екскурзовод на български. Наричат Будапеща „Принцесата на Дунав. По левия и десния бряг на реката са разположени впечатляващи сгради, на които ще имате възможност да се любувате, преминавайки по най-величествените от множеството мостове. Ще научите за историята на Унгария на Площада на героите, а след това ще надникнете и в замъка „Вайдахуняди”. Ще видите  Парламента – един от най-красивите в света, Катедралата „Св. Стефан”, ще усетите духа на града в Будайската крепост с Кралския дворец, църквата "Матияш", Рибарските кули и др.

Свободно време за разходка по най-известните булеварди Ракоци и Ваци в централната част на Будапеща, където по това време на годината са съсредоточени най-големите Коледни базари. Възможност за обяд с традиционно греяно винце на базарите.

 По желание в 20.00 или 21:00 ч. Нощна разходка с корабче по река Дунав с чаша шампанско и парче торта/ около 1ч.30мин с екскурзовод на български език/. Насладете се на бляскава пред коледна  Будапеща с една приятна и незабравима обиколка с корабче. Връщане в хотела. Нощувка

 

3 ден:  Будапеща – Прага

Закуска. Отпътуване за Прага. Пристигане ако има възможност настаняване в хотела.

Свободно време или по желание: пешеходна обиколка на Прага с екскурзовод на български език (продължителност 4 часа) - Разглеждане на Пражки Храд и всичките му дворове, Храдчадске намести (площад) с Архиепископския дворец, Шварценбергския дворец и невероятен изглед над Прага, катедралата “Св. Вит” с разглеждане на интериора, базиликата “Св. Иржи”, Стария кралски дворец, Златната уличка, Черната кула; слизане към  Мала Страна; разходка из Мала Страна и Кампа и по прочутия Карлов мост. Кривите средновековни улички на Старе Место (Стария град) водят до Стария градски площад с Тинския храм, църквата „Свати Микулаш” и паметника на Ян Хус в центъра на площада и, разбира се, Кметството и един от символите на Прага - световноизвестният Астрономически часовник от 15 в.; Унгелт – най старата митница на града, Прашна брана (Барутната кула), великолепният Пражки общински дом, Карловия Университет - най-старият в Централна Европа и театърът, посрещал самия Моцарт, са сред забележителностите на път за Вацлавске намести и Националния музей. Свободно време за посещение на коледните базари Vanocni, които са ключов компонент на празничната магия в Чешката република и в създаването на истинска "зимна приказка".

Възможност за разходка с корабче по р. Вълтава. Свободно време. Нощувка.

 

4 ден: Прага – Дрезден

Закуска. По желание и срещу допълнително заплащане екскурзия до Дрезден - град с две лица: от едната страна на река Елба е старият град, с всичко, което е оцеляло или е възстановено след Втората световна война. А на отсрещния бряг е новата, която не е толкова нова, колкото звучи, защото получава името си след опустошителния пожар през 1685 г. Туристическа програма в града: Цвингера, Земпер-опер, Катедралата, Фрауенкирхе. Възможност за самостоятелно посещение на Дрезденската галерия, помещаваща се в Цвингера.

Свободно време за посещение на Дрезденския коледен базар, който традиционно се нарича Striezelmarkt. В Германия той е най-старият коледен базар с история, датираща от 1434 г. Името му произлиза от Hefestriezel, сладък деликатес, който векове по-късно е станал познат като "Dresden Christstollen" (Немска Коледна торта). Късния следобед връщане в Прага. Свободно време. Нощувка.

 

5 ден: Прага

Закуска. Свободно време ( ползва се градския транспорт). Около обяд отпътуване за България. Транзитно преминаване през Словакия, Унгария и Сърбия.

 

6 ден: София – Пловдив

Пристигане в София/Пловдив.