Вход за потребители и търговци

Усмивка с подтекст

Годината е 2548. краят на декември. До Нова година остават още... четири месеца... Минава полунощ, а ти си се изтегнал удобно в шезлонга и надигаш халба с лед. В храстите нещо изшумолява, появява се гущерче сякаш направено от пластмаса. Даваш му парченце чипс, а то поглежда в две различни посоки с изцъклените си очички и се скрива.

Всичко това може да ти се случи единствено в Страната на усмивките. И това не е само рекламно туристическо мото на Кралство Тайланд – държавата, в която всички мило се усмихват на всичко във всеки един момент. А населението е около 70 милиона, 12 милиона от които живеят в столицата Банкок. Средната годишната температура е 30 градуса /като включваме и нощите!/, но се свиква лесно.

След напрегнатия туристически или бизнес ден слънцето залязва около 18 ч. поради близостта до екватора. Тогава започва уникалният и прочут в цял свят нощен живот. А той предлага невероятни забавления. В случай че търсиш спокойствие и романтика, прекарай нощта край басейна с коктейл в ръка и в приятна компания.

Ако искаш да се отпуснеш напълно, тай масаж се предлага на всяка крачка. Не мисли, че това има нещо общо със секса. Всъщност, може и да има, но по традиция е изкуство, при това с продължителност от един до три часа. Прави се предимно от жени – ефирни и невероятно красиви, за да останеш спокоен, ако си мъж. Резултатът? Чувстваш се абсолютно отпуснат, но и зареден за подвизи. Време е за прочутия банкокски Пат Понг – район от две успоредни улички, който нощем се превръща в един от най-големите пазари в света, а през деня няма дори сергии. Там може да се закупи всичко – от обичайните туристически сувенири и храна до екстази, трева и какво ли още не. Въпреки предлагането, наркотиците са абсолютно забранени и не един турист е получил присъда от няколко години заради цигара или хапче, а за по-големи количества – до живот или смърт.

Вероятно релаксиращият тайландски масаж те е настроил на друга вълна и би могъл да минеш през Сой Каубой – една от улиците в света с най-много до-до барове, стриптийз клубове и публични домове. Проституцията също е забранена със закон, но и да се възползваш от „услугите” на някое от заведенията, едва ли ще те арестуват. Друго подобно място е Сой Нана в началото на една от най-дългите улици на Банкок – Сукумвит. Нана е прочут със своите дискотеки, а най-посещаваната сред тях – Ангелите – се намира в едноименния хотел. Купонът започва около полунощ и свършва в 2 ч.

наистина кратко, но за сметка на това, невероятно динамично. Пък и без друго продажбата на алкохол е забранена след 2 ч. Уютните места за вечеря са безброй – от градини, в които, докато хапваш, ти предлагат да освободиш птиченце от клетка, за да го направиш щастливо и така щастието да ти се върне някой ден, до странни и необясними места като ресторант „Зелки и кондоми”. Заслужава си да цитирам и мотото: "Гарантираме ви, че няма да забременеете от нашата храна!" Надвечер излизат огромните колички с местни деликатеси - хлебарки, скорпиони, ларви и различни бръмбари. Ако си любител на екстремните преживявания, съветвам те да опиташ.

Строго забранен е и хазартът. Видят ли те да играеш карти в градинката, наказанието е няколко месеца затвор и солена глоба. Тестетата се продават по магазините с държавен бандерол и цените им са доста високи. А годината е 2548, защото Буда е роден през 543 г. пр. Хр. Тогава започва и тайландското летоброене. Въпреки че Кралството е известно като Страната на усмивките, внимавай – законите са строги и ако някъде по света те издирват, това е мястото, където като преминаваш през паспортен контрол, със сигурност ще те арестуват... с усмивка!

Текст: Мартин Мичев