Вход за потребители и търговци

Фламенко, китари, фиести...

Испания е страната на фламенкото и китарите, бикоборците и пъстрите фиести, фантастичните плажове и многото слънце. Но Испания е и европейски център на културата. Градовете й са красиви, със стари, тесни, извиващи се улички, които изведнъж откриват пред погледа сгради с футуристична архитектура.

Тук климатът е топъл, хората са приятни, плажовете са дълги и пясъчни, а храната – изключително вкусна. Милиони чужденци посещават Испания годишно и въпреки това може с дни да пътувате и да не чуете нищо друго освен испанска реч.

Страната е географски и културно разнообразна – от обширни равнини до диви нагънати планини, от дълги пясъчни плажове до отвесни скали.

Тук ще видите скални рисунки, гробници, римски акведукти и готически катедрали, джамии и ислямски дворци, крепости и средновековни замъци, барокови и ренесансови дворци, модернистични сгради и безброй музеи и галерии, в които ценителите на изкуството могат да се насладят на творбите на Ел Греко, Велазкез, Гоя, Пикасо, Дали...

Испания е пъстра фиеста. Тя е Андалусия, Арагон. Астуриас, Кантабрия, Кастиля-Ла Манча, Кастиля и Леон, Каталуния, Естремадура, Галиция, Мадрид, Мурсия, Навара, Ла Риоха, Валенсия, Канарските и Балеарските острови.

Най-примамващи, с обещание за незабравима почивка, са Андалусия, Каталуния и Балеарските острови. В Андалусия, планински район в най-южната част на Испания, е градът на Дон Жуан – Севиля, красивата Гранада, с архитектура от времето на арабското владичество, Коста дел Сол – слънчевият бряг, простиращ се от Малага до Гибралтар.

В Каталуния, разположена на североизточното крайбрежие на Испания, до границата с Франция, са Пиринеите, изящните скални образования на Монсерат, изгасналият вулкан Гарота и бреговете на Коста Брава, Коста Маресме и Коста Дорада. Коста Брава е живописно място със стръмни скали и малки романтични заливчета. Коста Дорада пък е “златното крайбрежие” със синьо море и ситен бял пясък, с живописни пейзажи и снежнобели къщи.

Отличният климат с 300 слънчеви дни годишно, прекрасните плажове, богатата култура и гостоприемството на хората, правят Балеарските острови предпочитано място за изтънчена почивка. Всеки остров от архипелага има своя индивидуалност, но най-посещавана е Палма де Майорка. Тя предлага всичко, за което може да мечтаете – прекрасен климат, плажове и страхотен нощен живот. Но и културни забележителности като кръглия средновековен замък Белвер, концертната зала Аудиторио де Палма и много, много други.

 

Хеленика Травъл