Вход за потребители и търговци

Аржентинска република

Република Аржентина се намира в югоизточната част на континента Южна Америка. Страната има площ 2 766.9 хил. кв. км, като граничи с Чили, Боливия, Парагвай, Бразилия и Уругвай и има 4 725 км брегова линия.

Столицата на Аржентина е Буенос Айрес (13 милиона). По-големи градове в страната са Кордоба, Росарио, Ла Плата, Мар дел Плата, Санта, Мендоса, Сан Мигел де Тукуман и Санта Фе. София отстои от Буенос Айрес на 11 931 км.

Най-високата точка в Аржентина е и най-високата точка в Южна Америка. Това е връх Аконкагуа – 6960 м в Андите.

Страната е разположена в три климатични пояса – тропичен, субтропичен и умерен. Средните януарски (летни) температури на север са 28 градуса Сº, на юг 10 градуса Сº, юлските (зимни) – съответно 18 и 1 градуса Сº.

Населението на Аржентина е близо 40 млн. жители. Състои се предимно от романската група - 93.8 % (аржентинци, италианци, галисийци, испанци, чилийци, каталонци и други), славянска група, евреи, индианци и други.

Всяка година страната се посещава от над 3 млн. туристи. На границата на Аржентина с Бразилия се намира известният национален парк Игуасу, заемащ площ от 55 хил. хектара. Паркът е едно от най-красивите места на земята – в него живеят хиляди видове екзотични птици, пеперуди и уникална тропическа растителност, там се намират 275 водопада.

Аржентина привлича както с морските, така и с планинските си курорти. Тук ще се насладите на многокилметрови плажове и на едни от най-високите върхове в света, на диви пустини и прекрасни водопади.

В столицата Буенос Айрес има много музеи, галерии, многобройни образци на колониалната архитектура, италианско предградие Ла Бока. Задължителни за туриста са екскурзиите “Фиеста гаучо” и “Танго шоу”, които представят бита, кухнята, нравите и музиката на гаучо (аржентинските каубои).

Аржентина привлича още с националните паркове Науел Уапи, Лос Гласярес и Ланин, както и с океанските круизи от нос Хорн до Антарктика и Патагония.