Вход за потребители и търговци

НГ Крагуевац 3 нощувки+НГ вечеря -Потвърдено!!!

Категория
Държава
Населено място/Курорт
Брой нощувки
3
Транспорт
автобус
 
Предоставена от
Офертата в валидна от
12.11.2017 до 19.11.2017
Офертата е посетена
8 пъти

Изпрати запитване за
тази оферта

Оферта е предоставена от

ИВАНИКО ТУР

София, ул."Цар Самуил" № 3
Тел.: 029523109, 0889916601, 0887706170
Факс: 029523109

Удостоверение за регистрация: 02375

ivaniko@mail.bg
http://ivanikobg.net

 • ОВА ГОДИНА 
  в СЪРБИЯ и град Крагуевац 

  4 дни/ 3 нощувки/ 3 закуски/ 2 обяда/ 1 обикновена вечеря/ 2 празнични вечери 

  Дата: 30.12.17. - 02.01.18. 

  По маршрут: СОФИЯ – КРАГУЕВАЦ – ТОПОЛА – МАНАСТИРЪТ ДИВОСТИН - СОФИЯ 


  Сърбия и Крагуевац за Нова година!  Защо да изберем това място, наричано „Великолепната роза на Шумадия”? 
  Защото е само на 290 км от София, стига се бързо само по магистрален път и предлага добри условия за настаняване, фантастична кухня и отлично обслужване! 
  Не случайно великият чешки историк и пътешественик Константин Иричек е възкликнал: „...Ако искате да видите истински сръбски град, то трябва да посетите Крагуевац”. 

  1 ден: София – Крагуевац 
  Отпътуване в 08.00 ч. от София, пл. Св.Ал. Невски в посока Калотина – Ниш – Алексинац - Крагуевац. Пристигане в Крагуевац - четвъртият по големина град в Сърбия и настаняване в хотел. Градът е разположен на брега на река Лепеница и се отличава с приятна атмосфера и пешеходен център събрал повечето основни туристически атракции и е първата столица на съвременна Сърбия (1818-1839). Пешеходна обиколка в центъра - разглеждат се църквата Св.Троица, сградата на стария Парламент, Амиджа конак, Първа гимназия и главната търговска улица. Свободно време. Вечеря. Нощувка. 
  2 ден: Крагуевац - Топола 
  Закуска.  Закуска. Полудневна екскурзия /срещу допълнително заплащане/ до град Топола, свързан с династията Караджорджевич. Бившата лятна резиденция на Караджорджевич е превърната в музей, в която са изложени негови лични вещи и оръжия. Църквата Св. Богородица е скромна отвън, но отвътре е с пищен иконостас и внушителна статуя на Караджорджевич. На връх Oпленац, се намира семейният мавзолей на Караджорджевич и църквата Св. Георги, като комплексът е една от най - историческите забележителности в тази част на Шумадия. Църквата е с пет впечатлителни купола и е облицована отвън с бял мрамор. Богатият интериор зашеметява със стенописи и мозайки от 6-те сръбски манастира. Притежава 725 композиции и 1500 фигури от 40 милионен мозаечен фаянс в 15 000 нюанса. Тук св намират гробниците на Караджорджевич и Петър Първи I (1903-1921 г.) в централната част на църквата, като Крал Петър I проектира църквата, което отнема години докато се построи. В криптата на църквата се намират гробове на 22 члена на кралското семейство. Княз Александър и крал Александър I, са също погребани тук. Този регион е синоним на добро грозде и хубаво вино. Според историческите данни, лозята тук произвеждат такава изобилна реколта по времето на принц Милош, че не е имало достатъчно място за съхранение на гроздето. Днес, гроздето и виното са символи на всяко село в региона. Най – известната изба е Кралската, на чиито два подземни етажа са разположени 99 бъчви при постоянна температура от 8°C, като всяка съдържа по 4 000 л вино. Възможност за дегустация, която не е включена в цената на екскурзията. Връщане в хотела. Обяд. Свободно време и подготовка за празничната вечер.  Новогодишна вечеря с богато меню, неограничено количество местни безалкохолни и алкохолни напитки, жива музика до сутринта. 
  ЧЕСТИТА НОВА 2018 ГОДИНА! 
  Srećna Nova godina! 
  3 ден: Крагуевац - Манастирът Дивостин 
  Късна закуска. Отпътуване за манастира Дивостин, разположен на 6 км от Крагуевац. Най – вероятно е основан по време на Византийското царство или от сръбския деспот Стефан Лазарович, но от самото си начало е женски манастир. Именно затова е наречен Дивостин (Девически стан).Връщане в хотела. Свободно време. Празнична вечеря с жива музика, богато меню, неограничено количество местни безалкохолни и алкохолни напитки. Нощувка. 
  4 ден: Крагуевац - Ниш - София 
  Закуска. Освобождаване на хотела и отпътуване за България. Кратък престой в град Ниш – крепостта, центъра на града. Пристигане в София привечер. 

  Възрастен в двойна стая / тройна стая - 375.00 лева 
  Възрастен в единична стая - 435.00 лева 
  Дете до 12г. на доп. легло - 0 лв. 
  хотели Зеленгора, Анджелика или Вила Александър 3***