Вход за потребители и търговци

ЛЯТО В РИМ - САМОЛЕТНА ЕКСКУРЗИЯ - 18.07.2018

Категория
Държава
Населено място/Курорт
Транспорт
самолет
Маршрут
София-Рим-София
 
Предоставена от
Офертата в валидна от
31.10.2017 до 01.08.2018
Офертата е посетена
358 пъти

Изпрати запитване за
тази оферта

Оферта е предоставена от

Рейма Травел

София, ул Лозенец 4
Тел.: 024341515
Факс: 02 963 03 23

Удостоверение за регистрация: РКК-01-6154

info@reyma.bg
http://reyma.bg

ЛЯТО В РИМ - 4 нощувки 

САМОЛЕТНА ЕКСКУРЗИЯ С ЕКСКУРЗОВОДСКО ОБСЛУЖВАНЕ НА БЪЛГАРСКИ ЕЗИК! 

Дати: 11.08.-15.08.2018 

Цена за ранни записвания до 30.06.2018, ограничени места: 

11.08.2018 - 829 лв 

ПРОГРАМА 

1 ден 

Отпътуване за Рим с директен полет на България Ер в 07:30 ч. до летище Фиумичино. Посрещане на летище Фиумичино и трансфер до хотела. 

Туристическа програма с лицензиран екскурзовод на български език "Римските площади - Бароков Рим" (включена в цената) - Разходката включва прочути църкви, фонтани и пиаци - артистичния площад “Навона” с трите прословути скулптурни шедьовъра - фонтана на “Четирите реки”, на Моро и на Нептун; площад Ротонда и уникалната сграда на Пантеона - най-старата запазена сграда от времето на Римската империя; централната търговска улица Via del Corso; магнетичния фонтан “Треви” - шедьовър на бароковата архитектура; площад “Испания” с фонтана Barcacha, проектиран от Bernini, Испанските стълби, църквата „Санта Тринита дей Монти” с откриващата се от нея прекрасна гледка към целия град. През ХVII век Рим е арена на съревнования и място, където се концентрират творческите търсения на художници, скулптори и архитекти от цяла Европа. Ще чуете любопитни факти и ще откриете много тайни за отношенията на най-известните представители на римския барок Боромини и Бернини и тяхното съперничество. Ще посетим Пантеона, който ще ви изуми с уникалната си архитектура. Вътре се съхраняват съкровища на изкуството, там се намира и гробът на Рафаел Санцио. 

Настаняване. Свободно време. 

Нощувка. 

2 ден 

Закуска. 

Туристическа програма с лицензиран екскурзовод на български език „Античен Рим” (включена в цената) – най-големия амфитеатър от античността - Колизеумът - ще чуете любопитни факти за гладиатори, морски битки, смъртни наказания и ще научите как е протичал един ден на арената. Ще разберете защо Колизеумът – този безспорен символ на Рим се издига точно на мястото, където го виждаме днес; Ще посетим базиликата Сан Клементе с гроба на св. Константин-Кирил. Ще разгледаме величествената арка на император Константин, Императорския форум; Колоната на Траян, националния паметник на Виктор Емануил – олтара на родината; Капитолийският хълм със стълбите на Микеланджело и базиликата "Санта Мария ин Арачели"; сградата на Римската община; Капитолийските музеи; площад Венеция. Ще узнаете много интересни факти за живота на римляните, за техните нрави и с малко въображение руините ще оживеят пред вас и ще ви разкажат за един отдавна отминал, но все още изпълнен с очарование свят. С малко въображение ще се върнем назад във времето и ще се опитаме да разгадаем как са живяли древните римляни и какво се е случвало по улиците на Рим. Античните руини ще оживеят и ще ни разкрият част от тайните на този удивителен град, който не престава да ни изумява и същевременно да ни напомня за оставеното от древноримската цивилизация наследство в областта на правната система, градоустройството, строителството на пътища, архитектурата, живописта и скулптурата. 

Нощувка. 

3 ден 

Закуска. 

Свободен ден. 

Екскурзия по желание (с доплащане): Посещение на град-държава Ватикана – Ватикански музеи и базиликата „Св. Петър“ с екскурзовод на български език - Ватиканските музеи днес са един лабиринт, в който постепенно ще откриете творческите търсения на хората на изкуството от всяка една епоха: от гръцко-римските статуи до произведенията на Джотто, Ботичели, Лука Синьорели, Пиетро Перуджино и Рафаело, а в Сикстинската капела пред вас ще оживее историята на човечеството от Сътворението на света до Страшния съд, пресъздадена по неповторим начин от Микеланжело. Разходката ще завърши с посещение на най-голямата базилика в целия християнски свят – „Св. Петър”. 

Свободно време. 

Нощувка. 

4 ден 

Закуска. Свободно време. 

Екскурзия по желание (с доплащане): Посещение на галерия Боргезе с екскурзовод на български език (Галерия „Боргезе” е един от най-популярните музеи в Рим, изграден в началото на XVII век от архитекта Фламинио Понцио по поръчка на Шипионе Боргезе – племенник на папа Паоло V и страстен колекционер на произведения на изкуствата. Днес в уникалната галерия има над 560 картини и скулптури от известни майстори като Леонардо да Винчи, Веронезе, Рафаело, Тициан, Рубенс и много други). 

Екскурзия по желание (с доплащане): Пешеходен тур "Романтиката на Трастевере" с екскурзовод на български език. (Трастевере е един от най-автентичните римски квартали с многобройни малки ресторантчета, наречени „траттории”, в които можете да опитате традиционната римска кухня. Разходката ще ви запознае със средновековната история и изкуство на Вечния град. В църквите „Св. Мария в Трастевере” и „Св. Чечилия” се съхраняват великолепни стенописи и мозайки на Пиетро Кавалини от 1291 г., както и шедьоври на бароковата скулптора като „Св. Чечилия” на Стефано Мадерно. В църквата „Св. Франческо а Рипа” се намира статуята на блажената Людовика Албертони от Бернини. Разходката ще продължи покрай площад „Трилуса” – там се издига паметникът, посветен на римския поет Ч. А. Салустри, известен с псевдонима Трилуса и прочут със своите сатирични стихове на римски диалект. Ще прекосим и остров „Тиберина” – „митичният кораб на бога Есквилапий” и ще завършим нашето пътешествие в еврейския квартал на Рим.) 

Нощувка. 

5 ден 

Закуска. Освобождаване на стаите. Свободно време. 

Трансфер от хотела до летището за полет до София. Отпътуване за България. 

Информация зя програмата на: http://reyma.bg/reyma-excursions/samoletni-ekskurzii/328-italiya/1564-rim-sas-samolet