Вход за потребители и търговци

Еренджиковата къща

Еренджиковата къща се намира в Кръстатица, област Смолян. Хотел предлага телевизор, паркинг, телефон.

Еренджиковата къща” е красиво и спокойно място за селски туризъм, съхранило уюта и артистизма на стария селски бит. До нашата къща за гости в село Кръстатица, води удобен асфалтиран път. Самата сграда разполага с три просторни слънчеви стаи, реставрирани в автентичната родопска архитектура. Във всяка стая има мосандра (старинен родопски гардероб) и по две старинни леглата, покрити с козеци. Освен това къщата има просторна механа с камина и модерно обзаведени две бани и тоалетни, всяка от които с екобойлер на дърва и електрически бойлер. В тази чаровна и артистична родопска къща за гости ще откриете още:безжична интернет WI-FI връзка(безплатна за гостуващите); кабелна телевизия(Булсатком); детски кът с площадка, катерушки и люлки; обзаведена лятна кухня, голям навес с хубав изглед към планината и селско огнище за печене, около което се събират гостите през всички сезони. През лятото къщата предлага и огромен надуваем басейн за гостите. В близост има място за палатков лагер, а любителите на велотуризма могат да открият добри маршрути за крос кънтри и да тръгнат към красиви местности и хижи в планината. Освенселски туризъм и планинското колоездене местността предлага условия за лов, както и риболов на пъстърва във водите на река Малка Арда. Тук са развити и спа и балнео туризмът, свързани с процедури или плаж в минералните лечебни басейни на село Баните. Добрата база за селски и еко туризъм води началото си от едни от най-известните туристически дeстинации и маршрути в Родопите, като “Дяволския мост”, през който са минавали някогашните кервани. В местността се намират и още няколко красиви родопски села като Давидково и Стърница, до които водят удобни и маркирани планински туристически маршрути, подходящи за еднодневна разходка. В близост до нашата къща за гости и село Кръстатица можете да упражнявате и новите за България геотуризъмпешеходен преход по речни легла и долинни дъна, както и сноушинг(разходка със снегоходки); крос-кънтри ски(разходка със ски); оф-роуд или фор-уилинг(каране на джип в пресечена местност); фотолов за любителите на едри грабливи птици.

В село Кръстатица и „Еренджиковата къща” ще Ви посрещне госпожа Надя Еренджикова, която е собственик на тази селска къщата за гости и селски туризъм. В началото на 1990г. тя, като репортер на Радио Пловдив, случайно попада в Кръстатица и се влюбва в това диво родопско селце. Купува си тук къща и 19 години с много труд и любов я реставрира. Така една коренячка пловдивчанка, случайно попаднала в сърцето наРодопите, завинаги свързва живота и мечтите си с тази магнетична планина, като решава да остане да живее в село Кръстатица и да развива селски туризъм. В \"Еренджиковата къща\" ще усетите как времето сякаш спира с нощните лагерни огньове на открито; в тишината, прекъсвана само от песента на щурците; с аромата на билки и печени на жарава пресни картофи; с многобройни звезди, които са едва ли не на една ръка от Вас - тук ще откриете магията на селския бит и душевност, на българската природа. Идвайки на селски туризъм в тази уютна къща за гости разбирате защо Орфей е пял вълшебните си песни именно в Родопите.
За артистичния дух на тази селска къща за гости спомага и постоянната експозиция на художници приложници, като техните творби допълнително придават приятната атмосфера на конфорт и близост с изкуството и традициите на България.


Ако сте любител на екстремния спорт, вело туризма, риболова, лова или просто искате да отидете на почивка, свързана със селски туризъм, ако имате нужда от живителната сила на минералните бани и спа процедурите, ако обичате девствената природа, селския уют и домашните вкусотии с екопродукти, ако искате да избягате от цивилизацията и да се взирате в нощните искрящи звезди над вас, приемете нашата покана към Вас и вашите приятели – елате в „Еренджиковата къща” и Кръстатица - едно от малкото истински селца за селски туризъм вРодопите.

В Еренджиковата къща са добре дошли и гости с домашни любимци!

Еренджиковата къща

Удобства

   

За контакти

Кръстатица

Тел.: 0888 60 44 72

e-mail: kostoww_a@yahoo.com
http://www.krastatiza.hit.bg