Вход за потребители и търговци

ЕСЕННА ЕМОЦИЯ В РИМ - самолетна екскурзия - 29.09.18

Категория
Държава
Населено място/Курорт
Транспорт
самолет
Маршрут
София-Рим-София
 
Предоставена от
Офертата в валидна от
19.02.2018 до 29.09.2018
Офертата е посетена
163 пъти

Изпрати запитване за
тази оферта

Оферта е предоставена от

Рейма Травел

София, ул Лозенец 4
Тел.: 024341515
Факс: 02 963 03 23

Удостоверение за регистрация: РКК-01-6154

info@reyma.bg
http://reyma.bg

ЕСЕННА ЕМОЦИЯ В РИМ 

самолетна екскурзия с екскурзовод на български език 

5 дни/ 4 нощувки в хотел 4* в центъра на Рим 

Дата: 29.09.-03.10.2018 

======================================================Последни 2 места, last minute оферта: 699 лв 

======================================================

Условия за плащане: Депозит – 30% от основния пакет след потвърждение с резервационен номер; Доплащане и краен срок за заявка за допълнителни услуги – 30 дни преди датата на отпътуване. 

ПРОГРАМА: 

1 ден – 29.09.2018 (събота) 

Среща на летище София, Терминал 2 и отпътуване за Рим с директен полет до летище Фиумичино в 07:25 ч. 

Панорамна автобусна обиколка в историческия център на Рим с местен екскурзовод на български език (включена в цената) с фотопауза при площад "Венеция", откъдето започва известната търговска улица на Рим, Виа дел Корсо - Колоната на Траян с уникалните спираловидни релефи, величественият паметник на Виктор Емануил – олтарът на родината; Разходка до Капитолийския хълм със стълбите на Микеланджело и базиликата "Санта Мария ин Арачели", сградата на римската община, Капитолийските музеи. Фотопауза за панорамни снимки на Колизеума, Римския и Императорския форум. 

Трансфер до хотела, разположен в центъра на Рим и настаняване. 

Информационна среща. Свободно време. 

Туристическа програма с местен екскурзовод на български език "ПАНОРАМЕН АНТИЧЕН РИМ" (включена в цената) - панорамно разглеждане на района около Колизеума - Императорския, Римския форум и посещение на базиликата "Сан Клементе", където се намира гроба на Константин-Кирил Философ (за криптата се заплаща входна такса в размер на 10 € на човек, на място) 

Нощувка. 

2 ден – 30.09.2018 (неделя) 

Закуска. 

Туристическа програма с местен екскурзовод на български език "БАРОКОВИТЕ ПЛОЩАДИ НА РИМ И ФОНТАНА ДИ ТРЕВИ" (включена в цената) - площад “Навона” с трите прословути скулптурни шедьовъра - фонтана на “Четирите реки”, на Моро и на Нептун; площад Ротонда и уникалната сграда на Пантеона - най-старата запазена сграда от времето на Римската империя; централната търговска улица Via del Corso; магнетичния фонтан “Треви” - шедьовър на бароковата архитектура; площад “Испания” с фонтана Barcacha, проектиран от великите Bernini, Испанските стълби, църквата „Санта Тринита дей Монти” с откриващата се от нея прекрасна гледка към целия град (необходимо е ползване на градски транспорт). 

Екскурзия по желание (с доплащане), следобяд:  "Магията на Тиволи" – малкото средновековно градче, разположено на 30 км. от Рим, е някогашна резиденция на древните римски аристократични семейства и императори, родно място на много художници и музиканти. Посещение на вила "Д`есте" (на място се заплаща входна такса - 8 € на човек), прочута със своите градини, включени в Списъка за световно културно и природно наследство на ЮНЕСКО. 

Свободно време. 

Нощувка. 

3 ден – 01.10.2018 (понеделник) 

Закуска. 

Свободен ден. 

Екскурзия по желание (с доплащане): "Ватикана - Ватиканските музеи със Сикстинската капела и базиликата Св. Петър" с местен екскурзовод на български език - разглеждане на богатите колекции от безценни произведения на скулптурното и изобразително изкуство. В комплекса се помещават 11 музея и 5 галерии с общо 1400 зали, някои от които с безценни колекции на световното изкуство. Ватиканските музеи са основани през 16 в. от Папа Юлий II. Първият експонат, изложен в музея, е скулптурата "Лакоон и синовете му", шедьовър от I век пр.н.е. Във Ватикана ще посетим емблематичната „Сикстинска капела”, където пред нас ще оживее историята на човечеството от Сътворението на света до Страшния съд, пресъздадена по неповторим начин от уникалните стенописи на Микеланджело (в Сикстинска капела до днес се провежда емблематичният избор на нов папа), четирите „Стаи на Рафаело”, Залата на географските карти (от XVI в.), Апостолската библиотека, Залата с гоблените и много други. Следва посещение на базиликата Св. Петър - най-голямата християнска църква в света, която заедно с колонадата и площада пред нея образуват внушителен архитектурен комплекс. Възможност по желание за изкачване на купола на Св. Петър, откъдето се открива красива панорамна гледка към града - на място се заплаща входна такса 10 € на човек; изкачването е по стълби. (необходимо е ползване на градски транспорт). 

Екскурзия по желание (с доплащане), следобяд: "Романтиката на Трастевере" с екскурзовод на български език. Трастевере е един от най-автентичните римски квартали с многобройни малки ресторантчета, наречени „траттории”, в които можете да опитате традиционната римска кухня. Разходката ще ви запознае със средновековната история и изкуство на Вечния град. В църквите „Св. Мария в Трастевере” и „Св. Чечилия” се съхраняват великолепни стенописи и мозайки на Пиетро Кавалини от 1291 г., както и шедьоври на бароковата скулптора като „Св. Чечилия” на Стефано Мадерно. На площад „Трилуса” се издига паметникът, посветен на римския поет Ч. А. Салустри, известен с псевдонима Трилуса и прочут със своите сатирични стихове на римски диалект. Ще прекосим и остров „Тиберина” – „митичният кораб на бога Есквилапий” и ще продължм нашето пътешествие в еврейския квартал на Рим. 

Нощувка. 

4 ден – 02.10.2018 (вторник) 

Закуска. 

Екскурзия по желание (с доплащане): "Античен Рим" с местен екскурзовод на български език – посещение археологическата зона, включваща вход в Колизеума, Римския форум и Палатинския хълм. Античните руини ще оживеят и ще разкрият част от тайните на този удивителен град, който не престава да ни изумява и същевременно да ни напомня за оставеното от древноримската цивилизация наследство в областта на правната система, градоустройството, строителството на пътища, архитектурата, живописта и скулптурата. 

Екскурзия по желание (с доплащане): "Шедьоврите на галерия "Боргезе" с местен екскурзовод на български език – уникалният музей е разположен в едноименния живописен парк и представя скулптурни и картинни шедьоври на прочути майстори като Леонардо да Винчи, Бернини, Микеланджели, Веронезе, Рафаело, Тициан, Рубенс и др. (необходимо е ползване на градски транспорт). 

Нощувка. 

5 ден – 03.10.2018 (сряда) 

Закуска. Освобождаване на стаите. 

Трансфер от хотела до летището за директен полет до София в 09:25 ч. Отпътуване за България. 

Възможни са размествания на туровете в програмата по дни с цел оптимизация. 

Полетно разписание: 

29.09.2018 София-Рим (Фиумичино) 07:25 - 08:30 

03.10.2018 Рим (Фиумичино)-София 09:25 - 12:15 

Подробна информация за офертата на: 

http://reyma.bg/reyma-excursions/samoletni-ekskurzii/328-italiya/1727-esen-v-rim-samoletna-ekskurziya