Вход за потребители и търговци

ЕСЕННА ЕМОЦИЯ В РИМ - 4 нощувки - 14.11.2018

Категория
Държава
Населено място/Курорт
Транспорт
самолет
Дати за тръгване
24.10.2018
Маршрут
София-Рим-София
 
Предоставена от
Офертата в валидна от
01.11.2017 до 14.11.2018
Офертата е посетена
322 пъти

Изпрати запитване за
тази оферта

Оферта е предоставена от

Рейма Травел

София, ул Лозенец 4
Тел.: 024341515
Факс: 02 963 03 23

Удостоверение за регистрация: РКК-01-6154

info@reyma.bg
http://reyma.bg

ЕСЕН В РИМ - САМОЛЕТНА ЕКСКУРЗИЯ С ОБСЛУЖВАНЕ НА БЪЛГАРСКИ ЕЗИК 

НАСТАНЯВАНЕ В ХОТЕЛ В ЦЕНТЪРА НА РИМ 

Дата:  14.11.-18.11.2018 

Промоция ранни записвания до 30.09.2018 - 665 лв 

Редовна цена - 795 лв 

ПРОГРАМА 

1 ден 

Среща на летище София за отпътуване за Рим с директен полет до летище Фиумичино. Трансфер до хотела. Настаняване след 14:00 ч. 

Туристическа програма с местен екскурзовод на български език "Бароков Рим" - най-известните римски площади /включен в цената/: Испанските стълби и площад “Испания” с фонтана Barcaccia, проектиран от Бернини - едно от най-предпочитаните от туристите мeстa в Рим с прекрасна гледка към целия град и където в миналото са живели много известни личности като Байрон, Гьоте, Стендал, Балзак; църквата „Санта Тринита дей Монти”; фонтана ди Треви - най-красивия шедьовър на бароковата архитектура, в чийто център се издига бог Нептун с колесница във формата на раковина; църквата, предоставена от папа Йоан Павел II за извършване на православни служби на българската общност в Рим; площад Ротонда с посещение на Пантеона - най-старата запазена сграда от времето на Римската империя; артистичния площад “Навона” с трите прословути скулптурни шедьовъра - фонтана на “Четирите реки”, на Моро и на Нептун, където местни художници и артисти излагат своите картини, ръчно изработени сувенири и организират импровизирани концерти. 

Свободно време. 

Нощувка. 

2 ден 

Закуска. 

Туристическа програма с местен екскурзовод на български език „Античен Рим” /включен в цената/: ще разгледаме панорамно Колизеума и ще разберем защо се издига точно на мястото, където го виждаме днес. Екскурзоводът ще разкрие любопитни факти за най-големия амфитеатър от античността и ще научите как е протичал един ден на арената; Разходката ще продължи покрай величествената арка на император Константин към Императорския форум и Колоната на Траян до националния паметник на Виктор Емануил – олтара на родината на площад Венеция;  ще изкачим стълбите на Микеланджело до Капитолийския хълм с базиликата "Санта Мария ин Арачели", сградата на Римската община и Капитолийските музеи. Ще узнаете много интересни факти за живота на римляните, за техните нрави и с малко въображение руините ще оживеят пред вас и ще ви разкажат за един отдавна отминал, но все още изпълнен с очарование свят. С малко въображение ще се върнем назад във времето и ще се опитаме да разгадаем как са живяли древните римляни и какво се е случвало по улиците на Рим. Античните руини ще оживеят и ще разкрият част от тайните на този удивителен град, който не престава да ни изумява и същевременно да ни напомня за оставеното от древноримската цивилизация наследство в областта на правната система, градоустройството, строителството на пътища, архитектурата, живописта и скулптурата. Посещение на църквата "Сан Клементе" с гроба на Константин-Кирил Философ. 

Нощувка. 

3 ден 

Закуска. Свободно време. 

По желание - Допълнителна екскурзия /с доплащане/: 

- "Ватикана, Ватиканските музеи и базиликата Св. Петър" с екскурзовод на български език. Ватиканските музеи днес съхраняват произведения на хора на изкуството от различни епоха: от гръцко-римски статуи до произведения на Джотто, Ботичели, Лука  Синьорели, Пиетро Перуджино и Рафаело, а в Сикстинската капела пред вас ще оживее историята на човечеството от Сътворението на света до Страшния съд, пресъздадена по неповторим начин от Микеланжело. Разходката ще завърши с посещение на най-голямата базилика в целия християнски свят – „Св. Петър”. 

Нощувка. 

4 ден 

Закуска. Свободно време. 

По желание - Допълнителна екскурзия /с доплащане/: 

- "Шедьоврите на галерия Боргезе"  - един от най-популярните музеи в Рим с местен екскурзовод на български език (Галерия „Боргезе” е изградена в началото на XVII век от архитекта Фламинио Понцио по поръчка на Шипионе Боргезе – племенник на папа Паоло V и страстен колекционер на произведения на изкуствата. Понастоящем в галерия Боргезе има около 560 картини и скулптури от известни майстори, след които Рафаело, Тициян, Доменикино, Караваджо, Бернини, Антонио Канова и други именити творци, които през вековете са допринесли за величието и уникалността на Вечния град.) 

Свободно време с възможност за индивидуална разходка в парка Боргезе, където се намира панорамната тераса Пинчио и зоологическата градина. 

В свободния ден можете да посетите и един от най-известните дизайнерски аутлет центрове, разположен на 25 км от Рим - "Castel Romano Designer Outlet", където на площ от 25 000 кв.м. са разположени над 100 бутика. До аутлета може да стигнете самостоятелно с регулярен шатъл бус, тръгващ три пъти дневно от площада на гара Термини или по желание: със специално заявен за групата ВИП трансфер с автобус от/до хотела. 

Нощувка. 

5 ден 

Освобождаване на стаите. Трансфер от хотела до летището. Отпътуване за България с директен полет в 10:30 ч. 

Хотели по програмата: 

Хотелите по програмата (Lazio, Siracusa, Fiamma, Floridia) са разположени на 50-150 метра от спирка Термини. Базиликата Санта Мария Маджоре е на 10 минути пеша. Фонтанът Треви е на 20 минути пеша. Колизеумът и Испанските стълби също са леснодостъпни пеша или с метро на съответно на 2 и 3 спирки. 

Стаите са с класически интериор и разполагат с телевизор, малък хладилник, самостоятелна баня със сешоар. В общите части има безплатен Wi-Fi достъп. 

Подробна информация на: https://www.reyma.bg/reyma-excursions/samoletni-ekskurzii/328-italiya/1358-rim-ekskurziya-sas-samolet