Вход за потребители и търговци

Екскурзия ЗЛАТНА ПРАГА със самолет - лято 2018

Категория
Държава
Населено място/Курорт
Транспорт
самолет
Маршрут
София - Прага - София
 
Предоставена от
Офертата в валидна от
17.10.2017 до 21.06.2018
Офертата е посетена
249 пъти

Изпрати запитване за
тази оферта

Оферта е предоставена от

Рейма Травел

София, ул Лозенец 4
Тел.: 024341515
Факс: 02 963 03 23

Удостоверение за регистрация: РКК-01-6154

info@reyma.bg
http://reyma.bg

ЛЕТЕН УИКЕНД В ЗЛАТНА ПРАГА - полет на 21.06.2018 

ФЕСТИВАЛ В КУТНА ХОРА 

самолетна екскурзия с обслужване на български език 

Един от най-красивите градове в Европа, съчетал в себе си впечатляваща история и неповторим дух на съвремието! 

Дата: 21. юни 2018 

Цена: 619 лв на човек в двойна стая(валидна за резервации от 05.06. до 10.06. включително) 

Условия за резервация: 

-->необходими на данни за резервация (три имена с точно изписване на латиница, ЕГН, номер на лична карта и валидност) 

-->100% плащане след потвърждение 

Настаняването по програмата е в централно разположен хотел, на пешеходно разстояние от Вацлавския площад - Tivoli 3*, Brixen 3*, City Club 3* или подобен. 

Акценти: 

- директен полет с удобни полетни часове и включен чекиран багаж до 23 кг. 

- цялостна организация и екскурзоводско обслужване на български език 

- уикенд програма 

- възможност за посещение на колоритният готически фестивал Royal Silvering of Kutn? Hora 

Програма 

Първи ден: 

Отпътуване от летище София с директен полет в 10:20 ч. до Прага. Трансфер до хотела. 

Настаняване (при възможност преди 14 ч.). 

КЛАСИЧЕСКИ ПЕШЕХОДЕН ТУР с екскурзовод на български език (включен в цената; Продължителност: около 3 часа): Пражката крепост - най-важният символ на Бохемия, служел за резиденция на князе и крале (днес - седалище на Президента на Чехия), готическата катедрала "Свети Вит" с витражите от цветно стъкло, един от които - дело на прочутия майстор на сецесиона Алфонс Муха, Храдчанския площад, Архиепископския дворец, двореца Щернберг - с шедьоврите на Роден, Пикасо, Тициан, Тинторето и много други майстори; фотопауза при панорамната площадка пред двореца, откъдето се открива невероятна панорама към цяла Прага. Следват Малостранския площад и величествения бароков храм Св. Николай, романтичните малострански улички с много заведения и магазини, които ще ни изведат до Карловия мост (XIV в.), по протежение на който са разположени емблематични статуи, най-новата от коието е на светите братя Кирил и Методий. Мостът е предпочитано място не само заради живописната панорамна гледка към Мала страна и река Вълтава, но и заради неповторима творческа атмосфера, която създават местните художници и музиканти. Карловият мост, Карловият университет и архитектурния комплекс Клементинум с най-красивата барокова библиотека на Прага са предверие към романтиката на Стария Град, чиито тесните калдаръмени улички ще ни изведат отново на Староместкия площад. 

Нощувка. 

Втори ден: 

Закуска. 

*По желание /с предварителна заявка и доплащане/: "Карлови Вари - спа столицата на Чехия" - автобусна екскурзия с местен екскурзовод на български език. Създаден през 14 век, Карлови Вари е любимо място за посещение от известни личности като руският цар Петър I, Франц Кафка, Казанова, Бетовен, Моцарт и много други. Градът е известен и с международния филмов фестивал „Кристалният глобус”, за който всяка година в града пристигат световноизвестни кинозвезди. По време на разходката по елегантните улици ще разгледаме емблематичните дизайнерски колонади, гейзера Вридло и ще имате възможност да опитате лековитата вода от специалните бърдучета. Ще видим фестивалния хотел Термал, бароковата църква Мария Магдалена, чумната колона и историческите сгради по протежение на река Тепла. През свободното време можете да посетите православната църква „Св. Петър и Павел”, да опитате традиционните вафлички "оплатки", "кралската" напитка „Бехеровка”, който се прави с прочутата минерална вода или да се насладите на чаша кафе в емблематичния хотел Пуп, в който са заснети ключови сцени от филма "Казино роял" за Джеймс Бонд. 

*По желание /с предварителна заявка и доплащане/: 20,30 ч - Бутиков джаз круиз по р. Вълтава с тристепенна вечеря и джаз концерт на живо./ 

Нощувка. 

Трети ден: 

Закуска. 

*По желание /с предварителна заявка и доплащане/: "Кутна Хора - готоческото бижу на Чехия" - автобусна екскурзия с местен екскурзовод на български език. Средновековният град е разположен на 60 км. от Прага и в него до края на ХIII век се е добивала една трета от среброто в Европа. Кутна Хора е известен не само като град-музей, но и като втория по значение град в Бохемия след Прага. Сред забележителностите са прочутите сребърни мини, както и изобилието от готически и барокови паметници, сред които най-силно блести катедралата "Света Варвара". Ежегодният готически фестивал Royal Silvering of Kutn? Hora символично открива туристическия сезон в града, регистриран като обект на ЮНЕСКО. Сценарият на фестивала отвежда в началото на 15 век. Целият град и царското седалище в монетния двор ще поставят сцената на пристигането на бохемския крал Вацлав IV и неговия антураж. Паркът под Влашкия двор и готическите улици на историческия център буквално ще оживеят с цвета на Средновековието. За колоритната атмосфера на фестивала допринасят различните турнири, игри, както и историческият пазар, на който можете да опитате вкусни чешки специалитети. 

Свободно време. 

Нощувка. 

Четвърти ден: 

Закуска. 

*По желание /с предварителна заявка и заплащане/: Круиз по Вълтава. 

Трансфер до летището. Отпътуване за София с директен полет на България Ер в 16:45 ч. 

Идеи за свободното време: 

- Възможност за самостоятелна разходка в района на Вацлавския площад и Стария Град с криволичещи романтични улички, които често се превръщат в импровизирани сцени за джаз концерти. Многобройните малки ресторантчета работят до много късно и предлагат вкусна традиционна местна кухня, както и чешка бира от най-добро качество. 

- Възможност за самостоятелно посещение музеите на Прага - Художествената галерия, Музея на Сметана, на Алфонс Муха или на Франц Кафка (информация, за които ще получите от екскурзовода) или на зоологическа градина на Прага; 

- Възможност за самостоятелна разходка до кулата Петржин, която се издига в централната част на града на едноименния хълм, покрит с цветни алеи и предлагащ невероятна панорамна гледка към цяла Прага. Изкачването е пеша или с малък трамвай, движещ се по въжена линия. 

- Възможност за самостоятелно посещение на зоологическата градина в Прага - едно от най-посещаваните места в чешката столица - разполага с 10 павилиона, 150 експозиции, 2 ресторанта, 7 бюфета, седалков лифт, влакче, миниатюрен басейн, катерушки и 570 декара площ. 

За подробна информация посетете: http://reyma.bg/reyma-excursions/samoletni-ekskurzii/327-chehiya/18-lyato-v-praga-samolet