Вход за потребители и търговци

Екскурзия до Кавала, Метеора и Солун- 4 дни/ 3 нощувки от Варна

Категория
Държава
Населено място/Курорт
Транспорт
автобус
Маршрут
Варна – Кавала – Катерини Паралия – Метеора – Солун – Варна
 
Предоставена от
Офертата в валидна от
01.02.2016 до 01.12.2020
Офертата е посетена
1446 пъти

Изпрати запитване за
тази оферта

Оферта е предоставена от

Алестра Тур

Варна, жк.Трошево бл.82 партер
Тел.: 052 501195, 0879265131, 0879265144

Удостоверение за регистрация: РК- 01- 7199

alestratour@abv.bg
http://www.alestratour.com

Програма:

Отпътуване в 22 часа.

1 ден

09:00-Пристигаме в  Кавала - вторият по големина град в Северна Гърция. Намира се в залива Кавала, срещу остров Тасос. Градът е основан от колонисти от о.Тасос през VI в.пр.Хр. През времето градът се е разраствал и в момента е най-голямото пристанище в областта. Много добре е развита търговията с тютюн. Ще се разходим по калдъръмените улички на стария град с гледка към морето и с къщи в типична османска архитектура от 19 век. Тук са сградата Имарет, площада „Мохамед Али“, църквата „Дева Мария“ и много магазинчета за сувенири. Първото, което трябва да посетите, е средновековната крепост, разположена на хълма в града. Укрепленията на Кавала са много добре запазени, и се виждат чудесно от крайбрежната ивица. Посетете и къщата на Мохамед Али ,основател на династията, която управлява Египет до 1952 г., роден в Кавала, която е превърната в музей. В града се организира и един от най-големите етнически фестивали – международния фестивал Космополис. В центъра на града все още се използват няколко неокласически сгради, особено елегантна е сградата на кметството. Кавала е известен и с чудесните си плажове с кристално чиста вода. Пешеходна обиколка на забележителностите.  Отпътуваме за Олимпийската ривиера. Настаняване в хотел 2/3*. Нощувка.

2 ден

08:00- Закуска. Отправяме се към Метеора. Пътя ни преминава през долината Темпи- десеткилометров каньон на река Пеней, с височина на скалите до 500 метра над реката. Казват, че долината Темпи била любимото място на Аполон. А жриците, които се връщали от оргии на Олимп, задължително минавали през това място. Там се измивали и отново ставали девствени... В каньона е построен параклис Св. Параскева с пещера, в която има аязмо. Метеора - спиращо дъха място. Можете да усетите истинската му красота, само ако сте там и се отдадете на заобикалящата ви картина. Манастирите се намират до градчето Каламбака. Общата им бройка е около 20, но работещи са само 7 - "Преображение Христово""Свети Варлаам" , "Света Троица" , "Свети Николай Анапавс" , "Свети Стефан" , "Света Варвара" ("Русану") и "Ипапантис", който обаче е затворен за посещение. Връщане в хотела. Нощувка.

3 ден

08:00- Закуска. По желание екскурзия до Едеса и Вергина. Едеса е столица на окръг Пела с население 18253 жители. Градът е много известен заради водопадите си, спускащи се по река Едесеос или Вода, която тече през града. Те са най-големите в Гърция. Преди водопадите са били 6-7, но днес са 2 големи и няколко по-малки. Обградени са от един зелен парк с вековни чинари, създаден от германските завоеватели, а преди войната тук са били гробищата, и водопадите са били трудно достъпни. След края на войната общината се погрижила да се направи път, така че да могат да се посещават. Водите на големия водопад „Каранос” падат от височина приблизително 70 метра. На предпоследното ниво на парка има и една пещера със сталактити и сталагмити.От парка на водопадите можете да стигнете до Музея на водите – познат като областта на водениците. Там ще видите възстановени промишлени сгради, воденици, водни канали. След разходката до водопадите, една пътечка ви води до Оръжейницата на Едеса, стара фабрика, която функционира от 1913 до 1967 г. Вергина е малък град в Северна Гърция в префектурата Иматия. Днешната Вергина е основана през 1922 г. при сливането на двете села Кутлеш и Барбес. Градът става световно известен през 1977 г. когато гръцкия археолог Манолис Андроникос намира гробница на царете Македонски, включително и гробницата на Филип II Македонски – баща на Александър Велики. Откритото място се оказва древен Аигаи. Музеят е бил осветен 1993 г. Той е построен така, че да запази гробниците и артефактите и да покаже гробната могила такава, каквато е била преди разкопките. Вътре има 4 гробници и малък храм - в него се пази ларнакса на Филип II Македонски, направен от 24-каратово злато с тегло 11 кг. На капака на ларнакса е изобразен слънце или звезда, наречен Слънцето или Звездата на Вергина. Връщане в хотела. Възможност за посещение на таверна. Нощувка.

4 ден

08:00- Закуска. Тръгваме за Солун- град с богата история и вълнуващо настояще, пълен с живот и енергия. Солун е вторият по големина град в Гърция след столицата Атина. Основан е от македонския цар Касандър през 315 г. пр.н.е. Дава му името на жена си Тесалоника, сестра на Александър Македонски. Баща й, Филип II, я нарекъл така в чест на победата си над тесалийците. Името може да се преведе като "победа над тесалийците". Големи улици, паркове и площади осигуряват приятни зелени площи и редици с дървета. Има стари къщи и неокласически сгради, които стоят рамо до рамо с модерните конструкции. Градът е популярен и със страхотната си кухня - никой не може да устои на вкусните сладки и пайове, не пропускайте да посетите някоя от многото таверни, които предлагат традиционни гръцки ястия. Една от най-известните забележителности на Солун е Бялата кула. Други по известни са църквата Св. Димитър, градската крепостна стена, арката на Галерий, ротондата Св. Георги и др. Градът е добре устроен, с големи площади (Св.София, Аристотелис) и широки булеварди (Александър Велики).Пешеходна обиколка на забележителностите.Свободно време.Отпътуваме за България. Пристигаме във Варна рано сутрин на следващия ден.

 

Цена – 299 лева
Отстъпки и бонуси при ранни записвания!