Вход за потребители и търговци

Екскурзия до Япония - Златният път 2018

Категория
Държава
Населено място/Курорт
Транспорт
самолет
Маршрут
София > Доха > Токио 4н - Никко, Едо, Камакура, Йокохама - Киото 1н - Нара - Осака 1н > Токио > Доха > София
 
Предоставена от
Офертата в валидна от
30.10.2018 до 22.02.2018
Офертата е посетена
520 пъти

Изпрати запитване за
тази оферта

Оферта е предоставена от

Рейна-Тур ЕООД

София, бул. Васил Левски № 13Б, ап.14
Тел.: 029807482, 0898540230
Факс: 02 9807482

Удостоверение за регистрация: 05259

reina_tour@abv.bg
http://reina-tour.com/index_bg.htm

ЯПОНИЯ
01.04.2018 – 09.04.2018
Златният път – по време на сакура
София > Доха > Токио 4н - Никко, Едо, Камакура, Йокохама - Киото 1н - Нара - Осака 1н > Токио > Доха > София
9 дни,  6 нощи, 6 закуски, 2 обяда
 Япония – страната  на изгряващото слънце, е несравнима, защото прилича само на себе си. Тук поразяват толкова много неща – традициите, редът, чистотата, дисциплината, усмивките, поклоните, обичта към децата, почитта към възрастните. Страна, издигнала в култ трудолюбието, опазването на околната среда и преклонението пред красотата на природата.
 Цъфтенето на японската вишна „сакура“ е всенароден празник и предизвиква възхищение у японците още от древни времена, когато самураите са обвързвали мисията в живота си с преходността на цъфтя-щата вишна. Те намирали достойнство в нещо мимолетно, което се е родило само за да е красиво и да умре, подобно на тяхната съдба. През вековете магията на вишневия цвят се превръща в символ на оптимизма, надеждата, завладява цяла Япония, а когато сакура цъфнат, настава всеобща радост. Днес, в модерното и забързано общество, този обичай не е изгубил своята заначимост. Той онагледява отношението на японската нация към живота и света. Да посетим и опознаем Япония по време на Ханами – мимолетният триумф на цъфналата вишна, за да опознаем чрез нея себе си!

01.04.2018-нд.   1 ден   София  →
В 20:30 ч. полет QR 226 от София (4ч40м).

02.04.2018-пн.   2 ден   → Доха → Токио
В 01.10 ч. пристигане в Доха. В 02:35 ч. полет QR 806 от Доха (10ч5м). В 18.40 ч. пристигане в Токио – един от трите „командни центъра“ на световната икономика наред с Ню Йорк и Лондон. Посрещане, трансфер и настаняване в хотела, който се намира непосредствено до Токийската кула, която се издига на 333м. Красиво осветена през нощта, тя е един от символите на Токио. Построена е през 1958 г. и в нея има наблюдателна площадка, аквариум, увеселителни заведения, ресторанти, изнасят се концерти на живо. Оттук  предават 5 радиостанции и 9 ТВ канала. Нощувка.

03.04.2018-вт.   3 ден   Токио – Никко и Едо – Токио                                                                        (закуска)
Днешният ден е посветен на Едо. Ще направим крачка назад във времето и ще се върнем в 17-ти век – епоха на велики самураи и нинджи, шинтоизъм и будизъм.
След закуска се отправяме към Никко, разположен на около 140 км. северно от Токио в провинция Канто. След около 2ч30м пристигаме в Националния парк Никко, известен с мавзолея Тошогу Шрайн (ЮНЕСКО), най-великолепният храмов комплекс в Япония, посветен на първия шогун Токугава Йеясу, чийто клан управлявал страната цели 250 г. до 1868 г.  Никко е бил център на шинтоизма и будизма, които в определени моменти са съществували паралелно и са се допълвали. Любувайки се на красивата природа с вековни зелени гори и изобилие на вода, си мислиш “Никога не казвай красиво, преди да си видял Никко”. Посещение на комплекса, който се състои от над 12 постройки, разположени в красива гора и богато украсени с дърворезба и позлата, шинтоистки и будистки елементи.  Ще видим 5-етажната пагода, разположена пред централния вход, портата Ниомон, трите маймунки: "Не чух", "Не видях", "Не разбрах" – символично изразяващи философски начин за съществуване на хората, портата Йомеймон, шинтоисткото светилище, посветено на духа на Йеясу и още две важни исторчески личности – Тойотоми Хидейоши и Минамото Йоритомо. Вдясно от централната зала е портата Сакашитамон, през която се минава, за да се изкачим до мавзолея на Токугава Йеясу. Върху тази порта е известната дърворезба на спящата котка. След това ще посетим Едо селище, където ни очакват нови изживявания, място в което ще пътуваме назад във времето и ще се потопим в същността на Япония, нейната история и култура, в епоха на драматични събития, слава и чест, страст, магия и илюзии. Ще минем по път с пропусквателен пункт и ще се озовем в „шокуба“ - градче, разположено на пътя към Едо, където самураите и други държавни служители са спирали да починат и пренощуват в ханчето. Още при влизане в градчето може да изберете и наемете кимоно или костюм на самурай, ойран, градска девойка, гейша или може би нинжа и да се превърнете в жител на Едо. Разхождайки се по улиците с истински дървени къщи ще срещнем самураи с типчинте за тях прически и облекло, ще видим „ойран дочу“ - процесията  на знатни жители и ще пазаруваме в типични магазинчета. Ако искаме да си починем и да похапнем, ще посетим някое от ресторантчетата, където може да пробваме ястия от това време, известно с богатата си кулинарна кул-тура. Отпочинали и сити, можем да се насладим на някое от представленията – шоу на нинджи, танц на ойран с великолепни костюми; гейши, които забавляват своите гости, да видим магическия ритуал на водата, чаена церемония и други. На връщане в Токио ще минем покрай модерния район Одайба – най-големият изкуствен остров на Токийския залив, където голяма част от морето е присъединена към сушата. Тук са паркът на влюбените, умалената статуя на свободата, Виенското колело, сградата на Фуджи ТВ, Музеят за съвременна наука и гигантският модел на робот от анимационните серии Гундам. Ще видим и „Моста на дъгата“, който свързва залива със сушата. Връщане в хотела. Нощувка.

04.04.2018-ср.   4 ден   Токио – Камакура – Йокохама – Токио                                                 (закуска)
Закуска и тръгваме за Камакура – исторически крайбрежен град, един от древните градове в Япония, основан през 1192 година. Заобиколен от три страни с гори, а на юг с излаз към море, градът представ-лявал естествена крепост, лесно защитима от врагове. За основател на Камакура се счита Минамото Йоритомо, който през 1180 г. го избрал за своя резиденция, довел своята войска и създал правителство, което се подчинявало на шогуна. След падането на шогуната в Камакура, който просъществувал от 1185 до 1333 г., бившата столица потънала в забвение и се превърнала в обикновено селце. Едва през периода Мейджи започва нейното възраждане и тя става изключително привлекателна за художници и писатели. Посещение на храма Котоку-ин със статуята на „Големия Буда“ – национално съкровище и един от символите на Япония. Сградата, приютяваща статуята била отнесена от огромна вълна през 1498 г. и от тогава Големият Буда е все на открито. Продължаваме към хълма с будисткия храм Хаседера, известен с огромната дървена статуя на богинята Канон с 11 глави, всяка от които представя различен период от търсенето на просветление. Тя е една от най-големите в Япония  ‒ висока е 9.18 м., изработена е от кам-форово дърво и е позлатена. От височината на хълма се открива красива панорама към залива. Следва шинтоисткото светилище Цуругаока Хачиман, което е построено през 1063 г. в чест на бог Хачиман, считан за покровител на рода Минамото. Широката алея, която започва от морския бряг и води до храма е построена по заповед на шогуна, когато узнал, че чака дете. И днес тя носи името Вакамия Оджи – улица на Младия принц. На алеята се издигат три огромни тори (порти) и цялата е засадена с вишневи дръв-чета, които са  изобразени на герба на Камакура. Свободно време на търговската улица „Комачи Дори”, осеяна с множетво кафенета, ресторантчета и магазини. Продължаваме към Йокохама – третият по големина град в Япония и най-голямо пристанище, което първо се отваря за международна търговия през 1859 г., след като страната излиза от изолация. Градът е основан през 1858 г. чрез обединението на две малки селца – Йокохама и Канагава, чиито жители се занимавали със селско стопанство и риболов. Започва строителството на пристанище, способно да приема чуждестранни търговски кораби и само за 20 год. Йокохама се превръща в едно от най-голямите пристанища на японските острови. Първите заселници тук са китайците, които създават свой квартал с многобройни ресторанти и хранителни магазини, а през 1873 г. построяват храма Куан Тай, посветен на бога на добрия бизнес и просперитет. Ще се разходим из Чайна Таун, след което се отправяме към Минато Мирай 21 – централната край-брежна част на града, чието име означава „пристанище на бъдещето“.  На мястото на старото приста-нище се извисява Ландмарк Тауър, най-високата сграда в Япония до 2014 г. Връщане в хотела. Нощувка. 

05.04.2018-чт.   5 ден   Токио                                                                                                                      (закуска)
Закуска. Днес ще разглеждаме Токио – икономически, културен и политически център на страната. Това 12-милионно сърце (с предградията 18 млн.) винаги бие в забързан ритъм. Ще минем през Ропонги Хилс – „Токийският Манхатън“ - най-модерната част на японската столица, построена в сърцето на града. Мега комплексът е проектиран като място с много офиси, апартаменти, магазини, над 200 ресторанта, кафенета, кинозали, музей, хотел, телевизионно студио, външен амфитеатър и няколко парка. След това ще преминем през една от най-живописните улици – „Омотесандо“, наричана Токийското „Шанз-е-Лизе“ със сградите – архитектурни шедьоври на Луи Вутон, Прада, Тодз, Диор, Зара и Омотесандо Хил. Продължаваме към Шибуя – младежкия център на Токио, район с много магазини, ресторанти и нощни клубове. Ще спрем за снимки около прочутото кръстовище “Шибуя скрамбъл“ и малката бронзова статуя на кучето Хачико – символът на Шибуя, увековечено заради своята преданост към стопанина си. Всеки ден, в течение на 9 години след смърта на своя хазяин, то очаквало завръщането му на гарата. Отправяме се към района Шинджику, за да посетим панорамната площадка на внушителната сграда на Кметството на Токио с двете кули, където от 202 м. височина градът се вижда на длан, а при хубаво време – планината Фуджи и ТВ кула. Продължаваме към площада на Императорския дворец, където ще спрем за снимки пред руините на стария Едо замък,  заобиколен отвсякъде с вода, в която спокойно плуват красиви лебеди. Той е бил резиденция на шогуната Токугава, управлявал Япония от 1603 до 1867 година. Император Мейджи също е живял в него между 1868 и 1888 г. преди да се премести в новопос-троения Императорски дворец. Ще посетим Източната му градина – тя е типично японска, създадена във втория кръг от укрепления, на мястото на стария замък. Отправяме се към квартал Асакуса с най-стария будистки храм в Токио Сен-соджи, известен още като Асакуса Канон Темпъл, посветен на богинята на милосърдието Канон. Портата Каминаримон (Портата на гърма) е символът на Асакуса и на цяло Токио. Входът му е типично японски с два огромни червени фенера, изписани с йероглифи и символизиращи изгряващото слънце. Всяка година на 31.12 тук се стичат милиони японци да хвърлят по една монета в телената каса, за да им върви през годината. Към храма води търговската уличка Накамисе с малки сувенирни магазинчета, сергии и ресторантчета. Това е най-старата търговска улица в Япония от 17 век, когато е било необходимо специално разрешение да отвориш магазин, водещ към централния храм. Ще имате свободно време да опитате някои традиционни ястия или да се сдобиете с типичен сувенир, ветрило или юката. Обиколката продължава като се отправяме към парка Сумида, където ще спрем да снимаме цъфналите вишни - от двете страни на реката могат да се видят около 700 дръвчета. Продължаваме към  квартала Ахикабара – най-големият електронен пазар в света с над 250 магазина. После минаване през Гинза – най-луксозната улица в Токио и една от най-скъпите улици в света с магазините на всички световни модни фирми и море от неонови реклами. Около 18:00 ч. връщане в хотела. Може да вечеряте на откритата тераса в хотела с гледка към Токийската кула или да я посетите, за да видите нощно Токио отвисоко. Нощувка.

06.04.2018-пт.   6 ден    Токио – Киото                                                                                                    (закуска)
*Големият багаж се транспортира отделно от хотела в Токио до хотела в Осака и пристига на следващия ден, поради което е необходимо да поготвите малък ръчен багаж за 1 нощувка.
Закуска. Трансфер до гарата. В 10:00 ч. отпътуване с влака-стрела, пристигане в Киото в 12:17 ч. Посрещане на гарата и разглеждане на Киото ‒ втората столица на Япония (794–1868 г.), град, събрал 11 века на японската история, религия, естетика, музика, театър и танц. Киото въплащава всички представи, които хората имат за японска култура – вековни храмове, чайни, гейши, дворци, градини и т.н. Киото е единственият град, пощаден от бомбардировките по време на Втората световна война и в него има над 1700 будистки храма и 300 шинтоистки светилища.
Днес ще посетим три обекта, символ на Киото и Япония. Замъкът Ниджо (ЮНЕСКО) – укрепената резиденция на шогуната Токугава. Строежът на крепостта е нареден през 1603 г. от Токугава Йеясу, когато императорът му предоставя титлата шогун. Така се сложило началото на дългото управление на династията Токугава, продължило до 1867 г. Замъкът трябвало да превъзхожда по великолепие и площ императорския дворец и демонстрираща неограничената власт на шогуна. Строителството е завършено през 1626 г. от Токугава Йемицу. В състава на комплекса влиза главният дворец Ниномару (вторият замък), където на 09.11.1867 година последният шогун – Токугава Йесинобу се отрекъл от властта в полза на император Мейджи, шогунатът бил закрит и Япония навлязла в модерната епоха. Към тези зали се отива по уникалния „пеещ под“, проектиран така, че  когато се върви, дъските скърцат подобно на чуруликане на птици. Отправяме се към най-главното шинтоистко светилище Фушими Инари Тайша, разположено в основите на едноименната планина. Той е известен с хилядите порти, които водят към свещената планина – всичките са дарени от японският бизнес. На входа е вратата Ромон, дарена през 1589 г. от владетеля на обединена Япония Тойотоми Хидейоши. Фушими Инари Тайша е най-важното от 32,000-те хиляди светилища в цялата страна, посветени на Инари – шинтоисткия бог на ориза, а в по-нови времена – на сакето, добрия бизнес, търговията, производството и предприемачеството. За негови посланници се считат лисиците и затова има толкова много статуи на лисици и олтар на лисиците. Накрая ще посетим Императорският дворец Киото Гошо – резиденция на много японски императори до 03.01.1868 г, когато последният шогун официално предава властта на императора и столицата се премества в Токио. Въпреки, че не е императорска резиденция, тук са короновани през 1912 г. император Йошихито  (123-ят император Тайше) и през 1926 г. император Хирохито (124-ят император Шьова). Първият дворец е бил построен през 794 г, след като столицата се премества в Хейан - бъдещото Киото. През столетията, дворецът е изгарял няколко пъти до основи и е възстановявян в различни части на града. През 1854 г. дворецът отново изгорял и на следващата година бил за пореден път напълно реставриран. В този си вид е съхранен и до днес. В състава на двореца, освен резиденцията на императора, влизат още няколко помещения. Главното от тях е разделено на няколко зали: за държавни церемонии, освежаваща зала, съда, библиотеката, а също и покоите на императрицата, на високопоставените арис-тократи и правителствените чиновници. Настаняване в хотела, който е разположен до ТВ кула и гарата в Киото.  Нощувка. *По желание разходка из старинния квартал на гейшите Гион и посещение на спектакъл, представящ традиционните японски изкуства: дворцова музика, бунраку, икебана, чаена церемония и др. 

07.04.2018-сб.   7 ден   Киото – Нара – Осака                                                                          (закуска, обяд)
Закуска. Днес ще посетим още два обекта, символ на Киото. Храма на Златния павилион (Кинаку-джи) e проектиран като вила на благородник. През 1394 г. вторият ѝ собственик шогун Йошимитцу Ашикага построява златния павилион (последните два етажа на сградата са покрити със златни листи), създава прекрасна градина и прекарва остатъка от живота си тук. Храмът Рюан Джи, прочут със своята малка  каменна градина от подравнен бял чакъл и петнайсет камъка е станал символ на същността на дзен принципите за красотата на природата. Това е най-важната дзен градина в Япония. Обяд – традицион-ното за японска кухня ястие „темпура“. Отправяме се към Нара – първата столица на страната (8 век), люлка на японската култура. Заради своята значимост Нара е вторият обект в Япония, включен в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство. Най-напред ще минем през парка на сърните, където над 1100 сърни се разхождат на воля. Според легендите бог Такемиказучи пристигнал в Нара на гърба на бяла сърна, за да пази новопостроената столица. Оттогава сърните се считат за свещени  защитници на града и страната, на шинтоистките богове и на храма Тодайджи – „Великият храм на Изтока“. Той е най-известният и исторически важен храм в Япония от 8 век (752 г.), най-голямата дър-вена сграда в света и дом на Големия Буда, една от най-големите бронзови статуи на Буда в света, която е висока 16 метра, изработена е от 437 тона бронз и 130 кг. чисто злато. Именно Тодайджи е причината столицата да бъде преместена от Нара заради огромното влияние, което са имали будстките монаси. Накрая ще посетим Касуга Тайша Шрайн (ЮНЕСКО) – най-красивото шинтуистко светилище в Нара и едно от трите най-важни в Япония. Името му произлиза от планината Касуга, считана заедно с планината Микаса за свещена, където шинтоистките ками (богове) най-напред са слезли на земята. То е основано през 768 г. от фамилията Фудживара – най-богатата и една от най-влиятелните фамилии в  древни времена, която го е използвала за молитви заедно с императорското семейство, а също и за семейна гробница. Храмът е заобиколен от 3000 каменни и бронзови фенера. Те са дарени от обикновените хора в течение на годините в знак на благодарност към съдбата.  Продължаваме за Осака. Настаняване в хотела. Нощувка.

08.04.2018-нд.   8 ден   Осака → Токиo                                                                                                 (закуска, обяд)
*Багажът се транспортира отделно до летището в Осака.
Закуска. Разглеждане на Осака ‒ „градът на лагуната”,  втори по големина, но първи международен търговски и финансов център с най-голямата търговска борса в Япония. Осака е градът, който посреща първите будистки поклонници и будизмът бързо си проправя път в Япония. Посещение на храма Шитеноджи ‒ първият будистки храм в страната, посветен на четиримата небесни крале. Основан е през 593 г. от принц Шотоку, който въвел Будизма в Япония. Посещение на замъка на Осака, изиграл основна роля при обединението на страната през 16 век. Построен е през 1583 г. от Тойотоми Хидейоши, който искал да има най-красивия и най-добре укрепен замък, но по време на войната с Токугава Йеясу (1615г.) замъкът бил напълно разрушен. Настоящият е построен от бетон през 1931 г. и е единстве-ният оцелял от бомбардировките по време на Втората световна война. Посещение на сградата Умеда с “Плаващите градини”, построена по проект, доказващ, че е възможно въздушното свързване на две отделни сгради, устойчиви при земетресения и силни ветрове. От терасата на 40-ия етаж се открива панорамна гледка към целия град. Ще имате свободно време за разходка по централната пешеходна улица Дотомбори – кулинарният рай на страната. Обяд „окономияки“ – типичното за Осака ястие. Свободно време. Трансфер до летището. В 18:30 ч. полет от Осака, пристигане в Токио в 19:40 ч (1ч10м).

09.04.2018-пн.   9 ден    Токиo → Доха → София
В 00:01 ч. полет QR 813 от Токио (11ч49м). Пристигане в Доха в 05:50 ч.
В 07:05 ч. полет QR 227 от Доха (5ч0м).  Пристигане в София 12:05 ч.
група  01.04.2018 – 09.04.2018
в двойна стая в индивидуална стая 3-ти възрастен дете до 12 г. с 2-ма възр.
3067 € / 5998 лв 3432 € / 6713 лв 3005 € / 5876 лв 2949 € / 5767 лв
Хотели:
Токио – Tokyo Prince Hotel 4*
Киото – Kyoto New Hankyu Hotel 4*
Осака –  Hotel Monterey Osaka 4*
Цените включват:
Самолетни билети София – Доха –  Токио – Доха - София с  включени летищни такси, чекиран багаж 30 кг (300 см) и ръчен багаж 7 кг ;
Самолетен билет Осака – Токио с включени летищни такси, чекиран багаж 23 кг (203 см ) и ръчен багаж 10 кг ( 115 см );
Билет за влака-стрела от Токио до Киото;
Транспортиране на багажа от хотела в Токио до хотела в Осака и от хотела до летището  в Осака;
6 нощувки:  4 в Токио, 1 в Киото и 1 в Осака;
6 закуски, 2 обяда – темпура в  Киото и окономияки в Осака;
Всички трансфери и транспорт с туристически автобус;
Всички екскурзии с включени входни такси за обектите по програмата:
-Екскурзия до Никко, посещение на мавзолея Тошогу Шрайн и на селището Едо.
-Екскурзия до Камакура и посещение на храма Котоку-ин със статуята на Големия Буда, храма Хаседера със статуята на богинята Канон, светилището Цуругаока Хачиман и  ул. Накамисе; разглеждане на Йокохама - Чайна таун,  храма Куан Тай и Минато Мирай 21.
-Целодневна обиколка на Токио, посещение на панорамната площадка на Кметството, Източната градина на императорския дворец, храма Сенсоджи и ул. Накамисе.
-Посещение на замъка Ниджо, светилището Фушими Инари Тайша и Императорския дворец в Киото.
-Посещение на храма Кинаку-джи (Златния павилион) и храма Рюан-джи в Киото;
-Посещение на парка на сърните, храма Тодайджи и светилището Касуга Тайша;
-Целодневна обиколка с автобус на Осака и посещение на храма Шитеноджи, замъка на Осака, панорамната площадка на сградата Умеда и разходка по ул. Дотомбори;
Местни екскурзоводи на английски език;
Водач-преводач от фирмата;
Медицинска застраховка с асистанс и покритие 15 000 щ.д.
Допълнително се заплащат:
 Билети за посещения по желание:
- спектакъл в Гион, заплаща се с доплащането ‒ 66 лв. Резервацията подлежи на потвърждение.
Отиването и връщането до Гион е с такси , струва около 15 - 20 лв. и се заплаща на място. 
- Токийската кула, заплаща се на място: I ниво - 900 йени; комбиниран за I и II ниво -1,600 йени;
Лица над 70 г.  доплащат за медицинска застраховка  ‒19 лв.;
По желание застраховка Отмяна или прекъсване на пътуване по независещи от клиента причини: от 2.5% до 1.5% от общата цена  - сключва се при записване и авансово плащане.
Записване и плащане:
При записване:  цветно сканирано копие на личната карта и паспорта, който да е с валидност мин. 6 месеца след датата на връщане (след 10.10.2018 ) и да има 2 свободни страници; депозит 1300 лв;
 Второ плащане:  до 15.01.2018 – 2500 лв;
 Пълно плащане:  до 16.02.2018 ‒ до 100%.
Информация:
За български граждани не се изисква виза за посещение на Япония с престой до 90 дни.
Ваксинации не са необходими.
Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването: 20.
Срок за уведомяване за осъществяване на пътуването: 16.02.2018.
Цените са при курс 100 йени = 1.506 лв. При значителна промяна  в курса на йената към лева цената ще бъде преизчислена към датата на окончателното плащане.
Авиокомпанията си запазва правото да променя полетното разписание и летищните такси.
Видът на двойната стая, спалня или две отделни легла – не се гарантира.
За туристи, които пътуват сами, фирмата не поема ангажимент да осигури второ лице за комбинация, ако такова няма. Туристът се записва за настаняване в самостоятелна стая и, ако има друг турист от същия пол, който желае да се комбинира, двете лица се настаняват в двойна стая, като сумата за разликата се приспада на клиентите. Ако туристът желае да се комбинира при възможност, това условие се вписва при сключване на договора.
Застраховката „Отмяна на пътуване“ обезщетява разходи на клиента в случай на анулиране или предсрочно прекратяване на туристическото пътуване по неотложни и независещи от туриста причини. Срокът на застраховката е броят дни от датата на сключване на договора за организи-рано пътуване (първото плащане) до датата на приключване на пътуването. Тя не покрива стойността на визата и летищните такси.
Анулации и неустойки по програмата:
В случай на отказ от туристическо пътуване, заплатената сума се възстановява при следните удръжки:
до 7 дни след записване, освен ако не е „пътуване в последния момент“ - без неустойка
до 05.01.2018 се удържат 10% от общата цена
от 06.01.2018 до 01.02.2018 се удържат 50% от общата цена
от 02.02.2018 до 27.02.2018 се удържат 80% от общата цена